to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 05.12.2014

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Όλες και όλοι το Σάββατο 6 Δεκέμβρη στις 13:00 στα Προπύλαια

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την 6η Δεκέμβρη: Όλες και όλοι, αύριο στις 13:00, στα Προπύλαια.


Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβρη του ’08, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι κι έκανε να περπατήσουν στους δρόμους όλα τα αδιέξοδα των νέων ανθρώπων: πρώτα και κύρια οι μαθήτριες και οι μαθητές, έπειτα οι φοιτητές αλλά και οι νέοι της επισφάλειας, η «γενιά των 700 ευρώ» τότε και μαζί τους το σύνολο των αποκλεισμένων και των «χωρίς φωνή».

Σήμερα, μετά από έξι χρόνια, είναι ο αγώνας που δίνει ο Νίκος Ρωμανός για το αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμά του να σπουδάσει. Όπως και τότε έτσι και τώρα, τα πρόσωπα έχουν το χαρακτήρα του συμβολισμού. Γιατί αυτό που κινητοποιεί εμάς τους νέους ανθρώπους είναι τα συσσωρευμένα αδιέξοδα των ίδιων των ζωών μας, η τρομακτική ανεργία, η «αιώνια» επισφάλεια, η διάλυση του σχολείου και του Πανεπιστήμιου, η εντατικοποίηση της καθημερινότητάς μας κι ο ανελέητος ανταγωνισμός μεταξύ μας στον οποίο εξωθούμαστε από μικροί.

Μαζί με όλα αυτά, είμαστε και μια γενιά που την έχει σημαδέψει η κρατική καταστολή: από το Δεκέμβρη του ’08 και μετά, σε κάθε προσπάθεια ν’ αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας την έχουμε βρει απέναντί μας, στις φοιτητικές, τις μαθητικές, αλλά και τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, στις πλατείες, στις αντιφασιστικές πορείες, στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος, στους δημόσιους χώρους, παντού!

Ο αγώνας του Ρωμανού πρέπει να νικήσει, γιατί η γενιά μας δεν αντέχει άλλον ένα νεκρό. Είμαστε φτιαγμένοι για να ζήσουμε κι όχι για να μας νικήσει ο φόβος κι ο θάνατος. Ας καταλάβει η κυβέρνηση και η εξουσία ότι εμείς είμαστε το μέλλον και με το μέλλον δεν μπορεί να τα βάλει, οπότε καλύτερα ας κάνει στην άκρη.

Καλούμε τις νέες και τους νέους στις αυριανές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, να αψηφήσουμε συλλογικά τις – χουντικής εμπνεύσεως – απαγορεύσεις, να δείξουμε τη δύναμη που έχει η ζωή απέναντι στο θάνατο κι όσους παίζουν με αυτόν για να μας κάνουν να σωπάσουμε. Δεν θα σωπάσουμε, δεν θα μείνουμε χωρίς φωνή!

Όλες και όλοι, αύριο στις 13:00, στα Προπύλαια.

Γραφείο Τύπου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)