to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:19 | 11.06.2013

Πολιτική

Νεολαία Συνασπισμού: «Απάγουν τους αγωνιστές, αλλά δε μπορούν να εξαφανίσουν τις ιδέες»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού για την απαγωγή του Bulut Yayla


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο Bulut Yayla ήρθε στην Ελλάδα πριν μερικούς μήνες και απευθύνθηκε στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ζητώντας συνδρομή για να καταθέσει το αίτημα ασύλου του. Την προηγούμενη Πέμπτη ο 24χρονος απήχθη από τα Εξάρχεια. Οι απαγωγείς τον ακινητοποιούν στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Καποδιστρίου, του φοράνε κουκούλα και τον βάζουν με βία σε αυτοκίνητο με πινακίδες που χρησιμοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία. 

Ώρες αργότερα, όταν θα ξαναδεί το φως του ήλιου, οι απαγωγείς του τον έχουν μεταφέρει, διασχίζοντας τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, στο αστυνομικό τμήμα της Ανδριανούπολης. Την ίδια στιγμή η Ελληνική Αστυνομία αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε γνώση για το περιστατικό.

Η απαγωγή ενός αιτούντος πολιτικό άσυλο – ενός αγωνιστή που έχει βασανιστεί στην Τουρκία για την πολιτική του δράση – από  το κέντρο της Αθήνας και η παράδοση στα χέρια των τουρκικών αρχών για μία «δίκη»  express  δείχνουν ένα μόνο πράγμα: ότι στο φόντο της τουρκικής εξέγερσης, η ελληνική κυβέρνηση του Σαμαρά και η τούρκικη του Ερντογάν μπορούν να κάνουν τα πάντα, να καταπατήσουν διεθνές και εθνικό δίκαιο, να μεταχειριστούν πρακτικές μαφίας, να «εξαφανίσουν» ανθρώπους που παραμένουν επικίνδυνοι για την κυριαρχία τους.

Η παράδοση ενός αγωνιστή σε μία χώρα στην οποία απαγορεύεται η έκδοση εξαιτίας του κινδύνου βασανιστηρίων δείχνει ότι η ελληνική κυβέρνηση σε τίποτα πια δε διαφέρει από αυτή του Ερντογάν. Την ίδια στιγμή που οι  πρακτικές της αστυνομίας ολοένα και περισσότερο θυμίζουν  ολοκληρωτικό καθεστώς.

Ζητάμε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της απαγωγής και παράδοσης στην Τουρκία του Bulut Yayla και να παραιτηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Ζητάμε να επιστρέψει ο Bulut Yayla στην Ελλάδα και να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Κανένας πολιτικός πρόσφυγας να μη μένει δίχως άσυλο.

Καλούμε σε διαδήλωση αλληλεγγύης την Τρίτη 11 Ιούνη στις 6:30 στα Προπύλαια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)