to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:56 | 04.06.2013

Κοινωνία

Νέοι/νέες ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για δίκες διοδίων: "Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων"

Την αλληλεγγύη τους στα 27 διωκόμενα μέλη πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια, που δικάζονται στις 5 και στις 13 Ιουνίου στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας, εκφράζουν με ανακοίνωσή του οι νέοι/ες ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Σε λίγες μέρες, στις 5 & 13 Ιουνίου πρόκειται να δικαστούν στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας 27 πολίτες από τη Λάρισα, το Βόλο και τα Τρίκαλα, μέλη πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια. Μία βιομηχανία δικών στήνεται εναντίον πολιτών οι οποίοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων που κατηγορούνται για διέγερση "σε διάπραξη πλημμελήματος", δηλαδή για ηθική αυτουργία. Πρόκειται δηλαδή για μια συντονισμένη επιχείρηση ποινικοποίησης ενός μαζικού κοινωνικού κινήματος, στηριγμένη σε έωλες κατηγορίες. 

Πιο συγκεκριμένα, δύο νέες δίκες έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, στη Λάρισα, για τις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια που είχαν πραγματοποιηθεί το 2011. Η πρώτη δίκη, στις 5 Ιουνίου, είναι εξ αναβολής και σε αυτήν παραπέμπονται 8 συμμετέχοντες στο κίνημα "Δεν πληρώνω" ενάντια στα διόδια. Η δεύτερη δίκη έχει ορισθεί για τις 13 του ίδιου μήνα και εκεί παραπέμπονται για δεύτερη φορά, ορισμένοι από τους κατηγορούμενους της πρώτης δίκης.

Η κυβέρνηση έχει ανοίξει μια βιομηχανία διώξεων ενάντια σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας. Την ίδια στιγμή που οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς δρόμους, με αρωγό την κυβέρνηση, σέρνουν τους συμπολίτες μας στα δικαστήρια και προχωρούν σε διαταγές πληρωμών χιλιάδων ευρώ εις βάρος δεκάδων πολιτών, απαιτούν από το δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την επανεκκίνηση των έργων που σταμάτησαν με δική τους ευθύνη ενώ εξακολουθούν να εισπράττουν παράνομα διόδια.

Η όλη διαδικασία ποινικοποίησης ολόκληρων μαζικών πολιτικών κινημάτων, όπως αυτό ενάντια στα διόδια αποτελεί ευθεία βολή σε όλους όσους αντιστέκονται στις πολιτικές ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και στην επιβολή παράνομων τελών όπως αυτά στα διόδια.

Όλα τα κοινωνικά αγαθά είναι δωρεάν

Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών για όλους τους αγωνιστές πανελλαδικά

Παίρνουμε τις ζωές στα χέρια μας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)