to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:19 | 25.10.2013

Πολιτική

Νέοι/ες ΣΥΡΙΖΑ: Οι γειτονιές ανήκουν σ' όσους αντιστέκονται, ενάντια στη φτώχεια και το φασισμό!

Ανακοίνωση για την αντιφασιστική κινητοποίηση του Σαββάτου 26/10


«Το μόνο που θέλουν οι νεοναζί της Χρυσ'ης Αυγής, είναι να  μετατρέψουν ολόκληρες γειτονιές σε γκέτο, με την ανοχή πολλές φορές του Δήμου Αθηναίων, του επίσημου κράτους, της αστυνομίας και “αγανακτισμένων κατοίκων”, σπέρνοντας την τρομοκρατία, τον φόβο, την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό» σχολίάζουν οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας στην αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου 26/10. «Οι γειτονιές ανήκουν σ'όσους αντιστέκονται, ενάντια στη φτώχεια και το φασισμό» τονίζουν. Αναλυτικά η ανακοίνωση - κάλεσμα για τη διαδήλωση:


«Καιρό τώρα ζούμε μια ζοφερή μνημονιακή πραγματικότητα, η οποία έχει συγκεκριμένους εμπνευστές: ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και τρόικα. Αυτή η πραγματικότητα, πέρα από την κοινωνική εξαθλίωση και το αβέβαιο μέλλον, ανέσυρε ένα κοιμισμένο ακροδεξιό παρελθόν που φέρνει συνεχώς εικόνες ρατσιστικού μίσους και κοινωνικού κανιβαλισμού στις ζωές μας. Αρκετές από αυτές τις εικόνες είναι και γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, η πλατεία Αττικής κ.ά. που έχουν μεταμορφωθεί σε γκέτο των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής απέναντι σε κάθε μετανάστη, άστεγο αλλά και σε κάθε ανήσυχο και αγωνιζόμενο κάτοικο. Το παράδειγμα της δολοφονίας του αντιφασίστα, καλλιτέχνη Πάυλου Φύσσα, είναι άλλωστε χαρακτηριστικό.

Πλέον όμως, και οι δικές τους μάσκες έπεσαν. Όσο κι αν ωρύονταν ότι είναι “αγωνιστές” και “επαναστάτες”, δεν μπορούν πλέον να κρύψουν τον πραγματικό τους ρόλο: στενές σχέσεις με τη “νύχτα”, διακίνηση ναρκωτικών, εκμετάλλευση μεταναστών-αφού τους χτυπήσουν-πρώτα. Κι όλα αυτά, την ίδια ώρα που προσκυνάνε το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τα συμφέροντα των κερδοσκόπων και της εργοδοσίας. μεγαλοπαράγοντες αθλητικών συλλόγων και εφημερίδων. Το μόνο που θέλουν οι νεοναζί της Χρυσ'ης Αυγής, είναι να  μετατρέψουν ολόκληρες γειτονιές σε γκέτο, με την ανοχή πολλές φορές του Δήμου Αθηναίων, του επίσημου κράτους, της αστυνομίας και “αγανακτισμένων κατοίκων”, σπέρνοντας την τρομοκρατία, τον φόβο, την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό.

Η μόνη απάντηση που πρέπει να πάρουν, είναι η μαζική αντίσταση των κατοίκων και η διεκδίκηση γειτονιών αλληλεγγύης και όχι ρατσιστικού μίσους. Αυτές οι γειτονιές που οργανώθηκαν ενάντια στο ληστρικό χαράτσι, που έφτιαξαν λαϊκές συνελεύσεις και δομές αλληλεγγύης για όλους και όλες, μαζικές αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, είναι κι αυτές που θα σταματήσουν
 τους φασίστες. Ήδη την προηγούμενη Κυριακή έγινε η αρχή, με την πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα να γεμίζει αλληλεγγύη, πολιτισμό και ζωή. Αυτό το Σάββατο, 26/10, συνεχίζουμε με αντιφασιστική πορεία προς τον Αγ. Παντελήμονα και πολιτιστικά δρώμενα στην πλατεία.

Αντιστεκόμαστε στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή σε κάθε γειτονιά, πολεμάμε τα αίτια που τον θρέφουν και διεκδικούμε τις ζωές μας. 


Όλοι και όλες, στις 26/10, 12μμ στην πλατεία Βικτώριας (πορεία στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα).
Οι γειτονιές ανήκουν σ'όσους αντιστέκονται, ενάντια στη φτώχεια και το φασισμό!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)