to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:36 | 22.08.2014

Κοινωνία

Ομολόγησαν οι δράστες του διπλού φονικού στη Μάνη - Πήραν προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα

Όπως όλα δείχνουν, το κίνητρο της δολοφονίας ήταν οικονομικό. Τα θύματα φέρονται να είχαν λάβει χρηματικό ποσό 800 ευρώ έναντι παράνομων αναβολικών, τα οποία, όμως, δεν παρέδωσαν ποτέ στους δράστες


Διαβάστε επίσης: Γεμάτο καραμπίνες και απειλές το προφίλ των δραστών στο facebook

Προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα ζήτησαν κι έλαβαν από τον Ανακριτή Καλαμάτας στον οποίο οδηγήθηκαν αργά σήμερα οι δύο 18χρονοι από τον Κάμπο Αβίας, που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τη διπλή δολοφονία των δύο φίλων στη Δυτική Μάνη, που εξιχνιάστηκε άμεσα από την Ασφάλεια Καλαμάτας, με τη συνδρομή της διεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Νωρίτερα το απόγευμα οι δύο δράστες προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν οικονομικές διαφορές για προμήθεια αναβολικών που δεν έδωσε ποτέ το 26χρονο θύμα.

 

Η αναλυτική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ (το απόγευμα της Πέμπτης):

«Εξιχνιάστηκε άμεσα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης και ενδελεχούς έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η υπόθεση της ανθρωποκτονίας δύο ημεδαπών, ηλικίας 25 και 26 ετών, στη Μεσσηνία.

Αποτέλεσμα της συστηματικής διερεύνησης της υπόθεσης από τις αστυνομικές Αρχές, ήταν να συλληφθούν χθες (20.08.2014), δύο 18χρονοι ημεδαποί, οι οποίοι ομολόγησαν με λεπτομέρειες τις πράξεις τους. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν οικονομικές διαφορές.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές (19.8.2014), ο 25χρονος και ο 26χρονος, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μετέβησαν στην περιοχή Μικρά Μαντίνεια Μεσσηνίας, όπου συναντήθηκαν με τους δύο 18χρονους δράστες, προκειμένου να συζητήσουν και να διευθετήσουν οικονομική διαφορά που είχε ο ένας από τους 18χρονους με το 26χρονο θύμα. Οι δράστες είχαν πάει στο σημείο με φορτηγό όχημα αγροτικού τύπου, ιδιοκτησίας του πατέρα ενός εκ των δύο.

Στη συνέχεια, ο 18χρονος που είχε την οικονομική διαφορά, με το πρόσχημα να επιδείξει στα θύματα αυτοκίνητο που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν, τους έπεισε και κατευθύνθηκαν προς την επαρχιακή οδό Αλτομιρών – Πηγαδίων του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Μετά από διαδρομή 18 χιλιομέτρων περίπου και αφού έφτασαν σε ερημικό σημείο που υποτίθεται ότι βρισκόταν το αυτοκίνητο, κατέβηκαν από τα οχήματά τους, ενώ ο δεύτερος 18χρονος τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει θανάσιμα.

Ακολούθως, οι δύο δράστες, μετέφεραν με το αγροτικό όχημα τα θύματα, στο σημείο όπου και εντοπίστηκαν προχθές το απόγευμα, ενώ την μοτοσικλέτα τους, η οποία επίσης εντοπίστηκε, την μετέφεραν σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το που χρησιμοποιούσε ο 18χρονος, ο οποίος είχε την οικονομική διαφορά με το 26χρονο θύμα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, η οποία όπως προκύπτει είναι το όπλο του εγκλήματος. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του κατασχέθηκε ακόμα μία κυνηγετική καραμπίνα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε το σημείο της δολοφονίας των δύο ημεδαπών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου 18χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα ένα κυνηγετικό όπλο, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι (στιλέτο), δύο μαχαίρια, δύο καπνογόνα, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, φυσίγγιο 45 mm , φυσίγγιο αγνώστου διαμετρήματος και (6,5) γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Σε κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία του, βρέθηκαν δύο (2) τσαντάκια μέσης με προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων.

Οι δύο συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και επιπλέον παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών για τον 18χρονο, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε η ποσότητα κάνναβης, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας».

Νωρίτερα:

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, Πέμπτη, οι δύο 19χρονοι, οι οποίοι φέρονται ως δράστες της διπλής δολοφονίας των δύο νεαρών στη Μεσσηνιακή Μάνη.

Ο ένας εκ των δύο προσήχθη χθες ως ύποπτος από την Αστυνομία και στη συνέχεια φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, ενώ ο δεύτερος παραδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όπως όλα δείχνουν, το κίνητρο της δολοφονίας ήταν οικονομικό. Τα θύματα φέρονται να είχαν λάβει χρηματικό ποσό 800 ευρώ έναντι παράνομων αναβολικών, τα οποία, όμως, δεν παρέδωσαν ποτέ στους δράστες.

Οι δύο 19χρονοι φέρονται ως οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας των δύο νεαρών, 25 και 26 χρονών, που ξεκίνησαν με μηχανή από την Καρδαμύλη για την Καλαμάτα το βράδυ της Τετάρτης, αλλά δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους.

--------------------

Τετάρτη 20/8

Ενημέρωση 18:10 Ένας νεαρός ηλικίας 19 χρόνων συνελήφθη βάσει εντάλματος που εξέδωσε ο ανακριτής Καλαμάτας, μετά την ανάκρισή του από την Ασφάλεια κατά την οποία προέκυψε ότι εμπλέκεται στη δολοφονία των Κωνσταντίνου Σγούρου και Γιάννη Κομμάτη. 

Οι αστυνομικοί κατέληξαν σε αυτόν και σ' έναν ακόμη συνομίληκό του ο οποίος αναζητείται μετά από σειρά προσαγωγών που έκαναν από τις πρώτες πρωινές ώρες. Η δολοφονία  φαίνεται να είχε ως κίνητρο τις διαφορές σχετικά με την διακίνηση  απαγορευμένων αναβολικών ουσιών ή ναρκωτικών, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα δύο θύματα μετά από νυχτερινή διασκέδαση είχαν ραντεβού με τους δύο φίλους τους, από γυμναστήριο της Καλαμάτας, για συναλλαγή που σχετίζονταν με προμήθεια αναβολικών και συμπληρωμάτων διατροφής. Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξαν διαπληκτισμοί αφού τα θύματα φέρεται να είχαν πάρει προκαταβολή μερικών εκατοντάδων ευρώ για να τους παραδώσουν αναβολικά και δεν το είχαν πράξει. Ετσι ο ένας εκ των δραστών χρησιμοποίησε την οικογενειακή καραμπίνα και τους σκότωσε. (koutipandoras.gr)

---------------------------------------

Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου των δύο νεαρών, οι οποίοι χθες βράδυ εντοπίστηκαν νεκροί σε δύσβατη περιοχή της δυτικής Μάνης. Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή κάνει λόγο για τραύματα, πιθανόν από κυνηγετικό όπλο, στο σώμα και το κεφάλι, ενώ οι δύο μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί τα τελευταία 24ωρα και αναζητούνταν, εκτιμάται ότι δολοφονήθηκαν σε άλλο σημείο από αυτό που βρέθηκαν.

Οι δύο σοροί εντοπίστηκαν από άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ, λίγο πριν νυχτώσει χθες, σε δύσβατη περιοχή της δυτικής Μάνης κοντά στην Καρδαμύλη.

Αν και η διαδικασία της αναγνώρισης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, θεωρείται ωστόσο βέβαιο πως πρόκειται για του δύο νέους, 25 και 26 ετών που είχαν εξαφανιστεί, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και είχε στηθεί από το μεσημέρι χθες μεγάλη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό τους στην περιοχή. Το σημείο όπου εντοπίστηκαν τα δύο πτώματα, βρίσκεται στην περιοχή Γαϊτσές στο δρόμο μετά τον Κάμπο Αβίας.

Η επιχείρηση ανάσυρσης των πτωμάτων από ομάδα ανδρών της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έγινε νωρίς σήμερα το πρωί καθώς το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής έκαναν αδύνατη τη διεξαγωγή της επιχείρησης χθες βράδυ. Στο σημείο βρίσκεται και ιατροδικαστής από την Κόρινθο, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να δώσει απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή που παρίστατο στην επιχείρηση ανάσυρσης, πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αφού φέρουν τραύμα, πιθανόν από κυνηγετικό όπλο, στο σώμα και στο κεφάλι και εκτιμάται ότι το συμβάν έγινε σε άλλο σημείο από αυτό που βρέθηκαν.

Η μηχανή με την οποία έφυγαν για βόλτα τα θύματα, σύμφωνα με την μαρτυρία συγγενικών και φιλικών προσώπων, δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ιατροδικαστή, καθώς και η προανάκριση από την ασφάλεια Καλαμάτας.

Το ταξίδι στη Μάνη και η εξαφάνιση
Η τελευταία φορά που κάποιος άκουσε τους δύο νέους ήταν γύρω στις 12.30 τα ξημερώματα της Τρίτης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας, οι δύο νεαροί, ο 26χρονος Μεσσήνιος και ο 25χρονος φίλος του από τη Σάμο, ειδοποίησαν συγγενείς τους ότι θα πάνε με τη μηχανή στην Κοσκάραγα. Εκείνη την ώρα, όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες, ήταν στη Μικρή Μαντίνεια και από εκεί και μετά κανένας δεν είδε ή άκουσε τίποτα. Χθες το μεσημέρι οι γονείς του 26χρονου μαζί με συγγενή του 25χρονου πήγαν στην Ασφάλεια Καλαμάτας και δήλωσαν την εξαφάνισή τους.

Αργότερα ο αδερφός του εξαφανισμένου Μεσσήνιου κοινοποίησε τα στοιχεία του 26χρονου στο Facebook κάνοντας έκκληση στους διαδικτυακούς φίλους τους να βοηθήσουν στην ανεύρεσή του. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», πρόκειται για τους Κώστα Σγούρο (26) και Γιάννη Κομμάτη (25). Σύμφωνα με τη σελίδα του στο facebook, ο Σγούρος εργαζόταν ως σύμβουλος διατροφής και άσκησης και ζούσε στον Πειραιά, ενώ ο Κομμάτης ήταν επαγγελματίας οπλίτης του Στρατού Ξηράς. Και οι δυο τους ασχολούνταν φανατικά με τη γυμναστική. (Έθνος)

Τατουάζ με σβάστικες και εθνικιστικά συνθήματα είχαν τα δύο θύματα (φωτογραφίες) 

"Η αριστερά δεν θα κυβερνήσει και αν, τότε θα αναλάβει ο στρατός" έγραφε το ένα από τα δύο θύματα στο προφίλ του Δ. Παπαδημούλη στο facebook πριν από 11 μέρες

Ύμνους της Χούντας της 21ης Απριλίου, ονειρώξεις για πραξικόπημα σε περίπτωση που αναλάβει κυβέρνηση αριστεράς και προσωπικές απειλές προς αριστερούς σχολιαστές ήταν τα σχόλια που άφησε ένα από τα δύο θύματα  στο προφίλ του βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Παπαδημούλη 11 μέρες νωρίτερα. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)