to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 14.08.2016

Κοινωνία

Νεκρή 24χρονη από πτώση βράχων στο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας

Στα τραύματά της υπέκυψε η μία εκ των δύο νεαρών γυναικών (24 και 25 ετών), οι οποίες χτυπήθηκαν από βράχο στο Πολυλίμνιο στην Χαραυγή Μεσσηνίας, το μεσημέρι του Σαββάτου.


Η Παρασκευή (Βούλα) Τσιντώνη του Κωνσταντίνου και της Πηνελόπης γεννηθείσα το 1992, είναι η νεαρή που βρήκε τραγικό θάνατο στο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι, από βράχο που αποκολλήθηκε και ενώ έκανε πεζοπορία στην περιοχή μαζί με 25χρονη φίλη της.

Αποτέλεσμα της μοιραίας αποκόλλησης ήταν ο ακαριαίος θάνατος της 24χρονης Πατρινής και ο σοβαρός τραυματισμός της φίλης της, η οποία αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Τριπόλεως, όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κοπέλες, μαζί με τρία ακόμα άτομα, είχαν μεταβεί το μεσημέρι για πεζοπορία στους καταρράκτες του Πολυλιμνίου.

Στην περιοχή ξέσπασε καταρρακτώδης βροχή, όταν βράχια αποκολλήθηκαν από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, χτυπώντας τις δύο κοπέλες.

Μετά το χτύπημα, η 25χρονη και η 24χρονη έπεσαν σε μικρή λίμνη που βρίσκεται στο σημείο.

Τα άτομα που ήταν μαζί με τις δύο κοπέλες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες από τους Γαργαλιάνους και την Καλαμάτα, οι οποίοι ανέσυραν την 25χρονη και την 24χρονη από τη μικρή λίμνη και τις μετέφεραν στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο της 24χρονης.

Όλα έγιναν γύρω στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν ήδη βρίσκονταν αρκετές δεκάδες επισκεπτών στις λίμνες και στο μονοπάτι, καθώς από νωρίς το πρωί ο καιρός ήταν πολύ καλός. Η δυνατή νεροποντή που ακολούθησε όμως, βρήκε την άτυχη παρέα στο πέρασμα, αμέσως μετά τη δεύτερη γέφυρα προς τη μεγάλη λίμνη. Τότε έγινε η κατολίσθηση τμημάτων βράχου, από ύψος 50 και πλέον μέτρων, όπως εκτιμάται. 

Η άτυχη 24χρονη από την Πάτρα χτυπήθηκε από μια μεγάλη πέτρα στο κεφάλι, ενώ από άλλο κομμάτι βράχου χτυπήθηκε και η 25χρονη Μεσσήνια. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν πραγματικά τραγικές. Το πλήθος κόσμου αποχωρούσε από το Πολυλίμνιο, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία επιχειρούσαν να προσεγγίσουν την περιοχή, από τον μοναδικό, ιδιαίτερα στενό χωματόδρομο. Η αγωνία για τις δυο νέες είχε κορυφωθεί.

Καθώς ήταν αδύνατη η μετακίνηση της άτυχης 24χρονης χρειάστηκε η συνδρομή διασωστών της Πυροσβεστικής με φορείο, προκειμένου να γίνει η διακομιδή της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Δυστυχώς το κορίτσι δεν τα κατάφερε, όπως ανακοινώθηκε αργότερα κι επίσημα από την Αστυνομία. Οσο για την 25χρονη, σύμφωνα με αναφορές, την είχε βγάλει ένας νεαρός σε προσβάσιμο σημείο, προκειμένου να την παραλάβει ασθενοφόρο, με το οποίο έγινε η διακομιδή της αρχικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και στη συνέχεια στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και tempo24.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)