to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:37 | 22.09.2014

Διεθνή

Νέα Υόρκη: Η μεγαλύτερη κλιματική πορεία στην ιστορία (ενημέρωση - φωτ.)

Ξεπέρασαν του 300 χιλιάδες (και τις προσδοκίες των διοργανωτών) οι διαδηλωτές ενάντια στην κλιματική αλλαγή που πλημμύρισαν τους δρόμους της Νέας Υόρκης


Διαβάστε σχετικά για την καμπάνια #FloodWallStreet: Μία μέρα μετά τη «μεγαλύτερη πορεία για το κλίμα στην ιστορία», περιβαλλοντικές οργανώσεις και ακτιβιστές σχεδιάζουν σήμερα καθιστική διαμαρτυρία στο νότιο Μανχάταν ενάντια στην ενίσχυση και χρηματοδότηση εταιρειών που μολύνουν το περιβάλλον (διαβάστε αναλυτικά).

Η γιγάντια πορεία στη Νέα Υόρκη ήταν η μεγαλύτερη από τις 2.600 πορείες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, σε 159 χώρες σε όλο τον κόσμο περιλαμβανομένων μεγάλων πόλεων όπως το Λονδίνο, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Νέο Δελχί και Ρίο ντε Ζανέιρο, με αίτημα την άμεση δράση για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, ενόψει της σχετικής Συνόδου Κορυφής στον ΟΗΕ.

View image on Twitter

Στη Νέα Υόρκη, η πορεία οργανώθηκε από περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις, συνδικάτα, θρησκευτικές ομάδες, σχολεία, οργανώσεις για την κοινωνική δικαιοσύνη και περιβαλλοντικές οργανώσεις για να ζητηθεί η ανάληψη άμεσης δράσης για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, περιλαμβανομένου του τερματισμού της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Demonstrators in animal costumes walk in the "People's Climate March" in central London September 21, 2014. (Reuters/Luke MacGregor)

Στο Μανχάταν, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν, ανάμεσά τους και ο ίδιος ο γ.γ. του ΟΗΕ. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι 550 λεωφορεία μετέφεραν διαδηλωτές και χαρακτήρισαν τη διοργάνωση τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία για το κλίμα της τελευταίας πενταετίας, μετέδωσε το BBC.

People hold banners and dance during a Climate Change March demanding politicians take tougher action to protect the climate in Berlin, September 21, 2014. (Reuters/Thomas Peter)

Σύμφωνα με την έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής του Ο.Η.Ε για το κλίμα, μέχρι το 2050 οι εκπομπές καυσαερίων, πρέπει να μειωθούν από 40 έως 70% για να αποφευχθεί η αύξηση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας κατά 2C. Όπως επισημαίνεται η μοναδική λύση για τη σωτηρία του πλανήτη είναι η μετάβαση σε 100% καθαρή ενέργεια.

Πληροφορίες - φωτογραφίες: theguardian.com, rt.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)