to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:45 | 08.02.2016

Διεθνή

Νέα σφαγή στο Τσιζρέ: Δεκάδες νεκροί σε επιχείρηση του τουρκικού στρατού (βίντεο)

Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στη νοτιοανατολική Τουρκία


Περίπου 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο υπόγειο εντός κτιρίου στη νοτιοανατολική πόλη Τζιζρέ της Τουρκίας (όπου κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο) κατά τη διάρκεια επιδρομής του τουρκικού στρατού με στόχο «την εξολόθρευση ανταρτών του PKK». Ισχυρές εκρήξεις καταγράφηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή, όπου οι πολίτες προσπαθούν όπως όπως να προστατευθούν από αυτό που μοιάζει με συλλογική τιμωρία των κούρδων κατά τη μακράς διάρκειας δολοφονική επιχείρηση του τουρκικού κράτους. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, πάνω από 150 άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά, έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ενώ 200.000 άνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Εν τω μεταξύ, μια σειρά από φρικιαστικές φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο που φέρονται να δείχνουν κατακρεουργημένα τα θύματα και αυτής της μαζικής ανθρωποθυσίας, ωστόσο, μέχρι στιγμής η αυθεντικότητά τους δεν έχει επαληθευθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, δεκάδες κούρδοι παρέμεναν πολιορκημένοι σε υπόγειο συγκεκριμένου κτιρίου, και όπως όλα δείχνουν, πρόκειται τελικά γι' αυτούς τους «περίπου 60» που αποτέλεσαν στόχο το βράδυ της Κυριακής.

Η επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον των Κούρδων ανταρτών σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας και ιδίως η χωρίς τέλος σφαγή στο Τσίζρε έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις εναντίον του τουρκικού καθεστώτος ενώ το #TurkeysCizreMassacre έχει γίνει viral στο twitter. Ο τούρκος υπουργός Εσωτερκών ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κούρδων μαχητών «ολοκληρώθηκε κατά 99,5 % και δεν θα επεκταθεί», κάτι που απ' ότι φαίνεται δε συνέβη...

 
 
 
Βίντεο-πληροφορίες: Russia Today

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)