to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 21.09.2015

Πολιτική

Νέα παρέμβαση Σουλτς για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σκληρή απάντηση από το κόμμα του Π. Καμμένου

«Πέραν της προσβολής προς τον ελληνικό λαό και τους ΑΝΕΛ, πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αποκαλεί χωρίς επιπτώσεις «ακροδεξιό» όποιο κόμμα δεν παίρνει προμήθειες από αμυντικές βιομηχανίες που τον χρηματοδοτούν», η απάντηση των ΑΝΕΛ στην «απορία» Σουλτς για την επικείμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Π. Καμμένου


Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ανανεώσει τον συνασπισμό με του Ανεξάρτητους Έλληνες «δεν καταλαβαίνει» ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, από την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, Μάρτιν Σουλτς.  «Τον πήρα τηλέφωνο δεύτερη φορά να ρωτήσω γιατί συνεχίζει τον συνασπισμό με αυτό το περίεργο, ακροδεξιό κόμμα» είπε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής μιλώντας τη Δευτέρα στο France Inter.

«Ουσιαστικά δεν μου έδωσε απάντηση. Είναι πολύ έξυπνος, ειδικά από το τηλέφωνο, μου έλεγε πράγματα που φαίνονται πειστικά αλλά σε τελική ανάλυση εμένα μου φάνηκαν κάπως αλλόκοτα» είπε χαρακτηριστικά ο Σουλτς. Η ευρωπαϊκή ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, από την οποία προέρχεται ο Σουλτς, είχε καλέσει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Ο Σουλτς είπε ότι «θαυμάζει το πώς κινήθηκε ο Τσίπρας τους τελευταίους μήνες και κατάφερε να επανεκλεγεί», χαρακτήρισε όμως τον αρχηγό των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο «ανεξέλεγκτο». «Η επανεκλογή [του Τσίπρα] είναι πολιτικά και στρατηγικά κάτι που πρέπει να θαυμάζει κανείς, αλλά πέραν αυτού, η ανένωση της συνεργασίας με αυτό το ακροδεξιό, λαϊκιστικό κόμμα είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω» είπε ο Σουλτς.

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ για τις δηλώσεις Σουλτς:

«Λυπούμαστε ακόμη μια φορά για την έλλειψη σεβασμού του κ. Σουλτς στο θεσμό που υπηρετεί, με τις παρεμβάσεις του στα εσωτερικά της χώρας. Πέραν της προσβολής προς τον ελληνικό λαό και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αποκαλεί χωρίς επιπτώσεις «ακροδεξιό» όποιο κόμμα δεν παίρνει προμήθειες από αμυντικές βιομηχανίες που τον χρηματοδοτούν».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)