to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νέα λάθη και αδικίες στα διορθωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Οι ιδιοκτήτες των ακριβών οικοπέδων, αξίας άνω των 300.000 ευρώ, είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των διορθώσεων που έγιναν καθώς η έκπτωση στον φόρο φτάνει ακόμα και το 98%.


 

Ιδιοκτήτες με οικόπεδα αξίας άνω των 300.00 ευρώ, που επιβαρύνονται με συμπληρωματικό φόρο και βρίσκονται σε περιοχές εντός σχεδίου πόλης αλλά εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών, είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των «διορθώσεων» που έγιναν στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας (ΕΝΦΙΑ), από τον οποίο δεν έλειψαν και πάλι τα λάθη.

Ο φόρος στις μεγάλες περιουσίες μειώνεται έως και 98%, αφού ο πρόσθετος «πέλεκυς» τουσυμπληρωματικού φόρου εξαφανίζεται από το «φρέσκο» εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.

Αντίθετα, για φορολογούμενους με… μικρές περιουσίες, αντίστοιχα μικρές ήταν και οι «ανάσες» στη φορολογική τους επιβάρυνση, που δεν ξεπέρασαν το 15% με 20%.

Αυτά προκύπτουν από τα νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ, που αναρτήθηκαν από το βράδυ του Σαββάτου στο ΤΑΧΙSNET και με τα οποία η κυβέρνηση επιχείρησε να λειάνει το «σοκ» που υπέστησαν 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες από τα τερατώδη λάθη της αρχικής εκκαθάρισης.

Παρά τη μείωση αυτή, ο «λογαριασμός» του ΕΝΦΙΑ παραμένει τσουχτερός, αφού προβλέπει τη βεβαίωση εσόδων ύψους 3,2 δισ. ευρώ και την είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ.

Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

  • Στην περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος δεν είναι πιστοποιημένος χρήστης του TAXISΝΕΤ, θα μπορεί να ενημερώνεται για την οφειλή του (ταυτότητα οφειλής) από το τμήμα Εσόδωνοποιασδήποτε ΔΟΥ.
  •  Στην ιστοσελίδα του TAXISNET, στην οποία βρίσκεται η εφαρμογή του «περιουσιολογίου», έχει προστεθεί μία ακόμα εκτύπωση, διαθέσιμη και στα 6,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, έτσι ώστε να μπορούν να εντοπίσουν αν έχει «περάσει» στο σύστημα η όποια πληρωμή έχουν κάνει μέχρι τώρα για τον ΕΝΦΙΑ. Αυτό αφορά όσους κατέβαλαν την πρώτη δόση μέχρι τέλος Αυγούστου ή αργότερα.
  • Σημειώνεται ότι την επόμενη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία πληρωμής της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ. Από τον Οκτώβριο ξεκινά, εξάλλου, ο νέος γύρος των διορθώσεων των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για όσους δικαιούνται απαλλαγές και για όσους έχουν κάνει λάθη στη συμπλήρωση του Ε9.
tags: ΕΝΦΙΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)