to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:42 | 21.10.2014

πηγή: 902.gr

Κοινωνία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Αποκλεισμένη παραμένει η κεντρική είσοδος από τους εργαζόμενους (ενημέρωση)

Διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους


Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να υπάρχει συνάντηση των εργαζομένων με αντιπροσωπεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότιτον Αύγουστο τους δόθηκε έναντι 250 ευρώ και έκτοτε τίποτε απολύτως, με αποτέλεσμα να τους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών.

Στόχος τους, όπως τονίζουν είναι να ρυθμιστεί το θέμα άμεσα και έως τότε δεν θα επιτρέψουν στα μέλη της διοίκησης και στον πρόεδρο του ναυπηγείου να βγουν από τις εγκαταστάσεις. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης ότι έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ υπουργείου Άμυνας και διοίκησης Ναυπηγείων για το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων.

_______________________

Τα γεγονότα χτες Δευτέρα 20/10

21:00 Τεταμένο είναι το κλίμα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει την είσοδο, κλειδώνοντας μέσα τα μέλη της  διοίκησης.

Δηλώνουν μάλιστα ότι δεν θα φύγουν αν δεν λάβουν οριστική απάντηση για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Όπως αναφέρουν, εξακολουθούν να εργάζονται, ενώ έχουν να πληρωθούν εδώ και 8 μήνες. 

Ως αργά το βράδυ της Δευτέρας συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση των διαμαρτυρόμενων.

----------------

Αποκλεισμένη παραμένει από το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Οκτώβρη η κεντρική είσοδος των Ναυπηγείων Ελευσίνας από τους εργαζόμενους του ναυπηγείου οι οποίοι διεκδικούν την επίλυση στο χρόνιο πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων τους. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν τον Αύγουστο τους δόθηκε έναντι μισθών 250 ευρώ και έκτοτε τίποτε απολύτως με αποτέλεσμα να τους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών.

Στόχος τους, όπως καταγγέλλουν είναι να ρυθμιστεί το θέμα άμεσα και έως τότε δεν θα επιτρέψουν τα μέλη της διοίκησης και του προέδρου του ναυπηγείου να βγουν από τις εγκαταστάσεις. Μάλιστα πριν από λίγη ώρα δεν επέτρεψαν σε δύο μέλη του ΔΣ να βγουν από το χώρο. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης ότι έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ υπουργείου Άμυνας και διοίκησης Ναυπηγείων για το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων με αποτέλεσμα να προχωρήσουν την Δευτέρα στην κινητοποίηση.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις του Λιμενικού ενώ δεν αποκλείονται να καταφθάσουν και αστυνομικές δυνάμεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)