to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:27 | 24.04.2014

πηγή: in.gr

Κοινωνία

Έρευνες για τον εντοπισμό 3 ναυτικών έπειτα από ναυάγιο κοντά στην Κρήτη

Φορτηγό πλοίο, σημαίας Τόνγκο, βυθίστηκε σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων δυτικά της Κρήτης - Άκαρπες μέχρι τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αγνουμένων


Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Πέμπτης έρευνες του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό τριών ναυτικών, μέλη πληρώματος φορτηγού πλοίου, που ναυάγησε 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης.Το πλοίο Ag-Marina, με σημαία Τόνγκο, εξέπεμψε σήμα κινδύνου και αμέσως οι λιμενικές αρχές «δέσμευσαν» παραπλέοντα εμπορικά πλοία. Ένα από αυτά περισυνέλεξε τέσσερις ναυτικούς. Το πλοίο είχε επταμελές πλήρωμα. Όλοι οι ναυτικοί είναι ρωσικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Παλαιοχώρας Κρήτης σε διεθνή ύδατα, για τον εντοπισμό των τριών μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου. Πρόκειται για τον καπετάνιο του πλοίου, τον μηχανοδηγό και τον ηλεκτρολόγο.

Στις έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό των λοιπών αγνοουμένων συμμετέχουνπλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, πλωτό περιπολικό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. ελικόπτερo τηςΠολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφος του FRONTEX και οκτώ (08) παραπλέοντα πλοία, ενώ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή διεξαγωγής των ερευνών, δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση.

Στο στίγμα του ναυαγίου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός επιπλεόντων χαρτοκιβωτίων με τσιγάρα, καθώς και ένα φορτηγό όχημα να επιπλέει ημιβυθισμένο. Σημειώνεται ότι το βυθισθέν πλοίο με άλλο όνομα, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. σε υπόθεση λαθρεμπορίας καπνικών προιόντων και πάλι έμφορτο με φορτηγά οχήματα.

Η υπόθεση διερευνάται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων και έχει ενημερωθεί η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)