to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Να χαίρεστε τον δήμαρχό σας

Ο δήμαρχος της Κω, υλοποιώντας έναν πολιτικό σχεδιασμό σύγκρουσης με την κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό που προέβλεπε εικόνες χάους, κατάλυσης του κράτους από τους «εισβολείς» και βίαιης κατάληψης των δημόσιων χώρων, το μόνο που κατάφερε ήταν να δυσφημήσει διεθνώς το νησί του και να τρομοκρατήσει τους επισκέπτες.


Τα συγχαρητήρια των κατοίκων της Κω επιβάλλεται να δεχθεί σήμερα κιόλας ο δήμαρχος του νησιού, αφού με την ξενοφοβική και ακραία συμπεριφορά του κατάφερε να διογκώσει τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης του Αυγούστου.Ένα θερμό χειροκρότημα στον δήμαρχο, που αρνούμενος την οποιαδήποτε δομή φιλοξενίας και στέγασης των προσφύγων και με την αρνητική του στάση για τη συνδρομή των υπηρεσιών του στη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών οδήγησε στις περίφημες σκηνές «χάους» στους δρόμους και τις πλατείες του νησιού.

Σύμφωνα με τη «Συνοπτική έρευνα» του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις «Επιπτώσεις από τις Ροές Προσφύγων στα Νησιά του Αιγαίου» επισημαίνεται πως για την περίπτωση της Κω και τον τουρισμό οι ακυρώσεις ανέρχονται στις 178.000 περίπου (120.000 από Tour Operators και 58.000 από μεμονωμένους πελάτες), αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση ακυρώσεων κατά 400% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014, την ώρα που οι ακυρώσεις διανυκτερεύσεων στη Λέρο και τη Λέσβο αγγίζουν το 30%. Όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη έρευνα, το νησί που «πλήρωσε» το μεγαλύτερο τίμημα της προσφυγικής κρίσης είναι η Κως, καθώς οι απώλειες στον κύκλο εργασιών στο νησί, σύμφωνα με την έρευνα, εκτιμάται ότι «ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ, οι οποίες και θα επιφέρουν περαιτέρω συνέπειες στην ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα». Το νησί λοιπόν που ο δήμαρχός του επέλεξε να παίξει το ξενοφοβικό χαρτί ζημιώθηκε περισσότερο από τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, ενώ παράλληλα "κέρδισε" και όλες τις αρνητικές εντυπώσεις στα διεθνή ΜΜΕ με αποτέλεσμα ο ρυθμός προκρατήσεων για το 2016 να παρουσιάζει μείωση της τάξης του 60%.

Ο δήμαρχος της Κω, υλοποιώντας έναν πολιτικό σχεδιασμό σύγκρουσης με την κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό που προέβλεπε εικόνες χάους, κατάλυσης του κράτους από τους «εισβολείς» και βίαιης κατάληψης των δημόσιων χώρων, το μόνο που κατάφερε ήταν να δυσφημήσει διεθνώς το νησί του και να τρομοκρατήσει τους επισκέπτες. Σε αντίθεση με τις αυτοδιοικητικές αρχές των υπόλοιπων νησιών, που παρά τις δυσκολίες και ελλείψεις έσπευσαν να συνδράμουν στην υποδοχή και την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων, ο δήμαρχος της Κω επέλεξε την ξενοφοβική ατζέντα των πιο ακραίων κύκλων, με τις συνέπειες να μετακυλίονται στους πολίτες και την τοπική οικονομία.

Να τον χαίρονται οι δημότες του.

Πέτρος Κατσάκος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)