to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:01 | 03.02.2014

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ν. Βούτσης: "Θα υπάρξει μεγάλη ήττα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές και προσπαθούν όπως όπως να τη συγκρατήσουν"

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, μιλάει στο ρ/σ "στο ΚΟΚΚΙΝΟ" για την παράνομη, αντίθετη με τον Καλλικράτη, και αντιδημοκρατική μεθόδευση της συγκυβέρνησης να φέρει τροπολογία στη Βουλή για αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών.


Ακούστε το σχετικό ηχητικό:

Η πρόταση της κυβέρνησης για διενέργεια του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών μία εβδομάδα νωρίτερα (18 Μαΐου) από τις ευρωεκλογές (25 Μαΐου) κι όχι ταυτόχρονα, όπως ορίζει ο «Καλλικράτης», έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, άλλων αυτοδιοικητικών παραγόντων, καθώς και του «αρχιτέκτονα» του Καλλικράτη Γ.Ραγκούση.

Για τις μεθοδεύσεις σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών κατέθεσε σχετική ερώτηση ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ερώτηση προς τον Γ. Μιχελάκη τονίζεται ότι η επιλογή της ταυτόχρονης διεξαγωγής των ευρωεκλογών με τον «δεύτερο γύρο» των αυτοδιοικητικών εκλογών - εάν και όπου αυτός καταστεί αναγκαίος - υπονομεύει ευθέως όλη τη συλλογιστική στην οποία στηρίχθηκε εξαρχής η θέσπιση της ταυτόχρονης διεξαγωγής αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών.

Όπως υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «η κυβέρνηση βρίσκεται εκτός των άλλων εκτεθειμένη και για το ότι η ίδια παραβιάζει το νόμο που θέσπισε και τους στόχους που εξήγγειλε, θυσιάζοντας όλα τα επιχειρήματα περί δήθεν εξοικονόμησης δαπανών και ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στις ευρωεκλογές, στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)