to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:59 | 28.11.2014

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Ν. Βούτσης: «Πιθανές εκλογές αμέσως μετά τα Χριστούγεννα» (ηχητικό)

Το ενδεχόμενο προσφυγής σε εκλογές ακόμη και πριν την ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας, αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων που ανοίγει και πάλι η Βουλή, και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα, σημείωσε μιλώντας στο Κόκκινο ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης


 

Ο Ν. Βούτσης είπε πως "αυτή η Βουλή δεν έχει ζωή πέραν της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό την άλλη Κυριακή και δέκα ημέρες νομοθετικό έργο ότι προλάβουν. Με βάση το Σύνταγμα, 10 -15 Γενάρη θα πρέπει να γίνει η πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ. Αν δεν επιλέξουν την φυγή προς τα μπρος, που θεωρώ πιθανότατο, κι όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές. Άρα μπορεί να επιλεγεί μία πολύ γρήγορη προσφυγή στις κάλπες. Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, ακόμη και χωρίς ψήφιση για πρόεδρο της Δημοκρατίας, ή και λίγο μετά την πρώτη ψηφοφορία, που είναι 10 - 15 Ιανουαρίου"

Αναφερόμενος στην προοπτική ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ ως νικητή των εκλογών, τόνισε: "Εμείς μιλάμε για άνετη κυβερνητική και πολιτική πλειοψηφία, όχι για αυτοδυναμία που φέρει στο νου πελατειακό κράτος και οδυνηρά στοιχεία για το πολιτικό σύστημα. Πάμε για μία μεγάλη κοινωνική πολιτική, όπου χρειάζονται ευρύτατες συναινέσεις και ανοχές".

Για το ζήτημα των συνομιλιών στο Παρίσι κυβέρνησης - τρόικας, ο κ. Βούτσης είπε πως ήταν μια επανάληψη της πρώτης συνάντησης του Σεπτεμβρίου και πως "φαίνεται ότι υπάρχει απαίτηση των δανειστών να κλείσουν εδώ και τώρα τα πάντα, κι αυτά που σκέφτονταν για το μέλλον".

"Είναι και πραγματική και λίγο σικέ αυτή η ιστορία. Διότι όλα αυτά που καλείται να υπογράψει, τα έχει προδιαγράψει για το μέλλον η συγκυβέρνηση. Απλώς ήλπιζαν ότι θα το αποφύγουν, με το τυράκι του πρωτογενούς πλεονάσματος και κυρίως με τον εκφοβισμό ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν μας δώσετε κι εμάς κάτι".

Με βάση τα παραπάνω, ο Ν. Βούτσης έκανε λόγο για "μνημονιακό καθεστώς" και υπογράμμισε ιδιαίτερα: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μια απλή αλλαγή μεταπολιτευτικού στυλ. Θα είναι μια αλλαγή καθεστώτος αν έρθει η Αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)