to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:51 | 30.03.2016

Πολιτική

Ν. Σαντορινιός: Θέμα εκλογών βάζουν η διαπλοκή και η διαφθορά

Σήμερα το πρωί, λίγες ώρες μετά την αποκαλυπτική συζήτηση στην Βουλή για την διαφθορά, ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ ‘Πρωινή Ζώνη’ με τους Γιώργο Δάρα και Γιώργο Δαράκη. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν τα όσα ειπώθηκαν στην ολομέλεια για την διαπλοκή.


Ο βουλευτής Δωδεκανήσου υπογράμμισε ότι η διαφθορά και η διαπλοκή είναι μια από τις μεγάλες αιτίες για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα. Κατηγόρησε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για πάρτι υπέρ των κολλητών τους ενώ πλήρωνε ο ελληνικός λαός. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έδωσε επίσης στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ και την υπόθεση της Siemens και επανέλαβε την πρόθεση της Κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διαφθορά. Πρόθεση μας είναι, είπε καταλήγοντας ο βουλευτής, να έρθουν όλα στο φως.

Σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για εκλογές

«Για μας είναι ξεκάθαρο ποιος ζητά εκλογές. Δεν είναι η Ν.Δ. Η Ν.Δ. απλά εκφώνησε το αίτημα. Αυτοί που βάζουν θέμα εκλογών είναι η διαπλοκή και η διαφθορά που αυτή τη στιγμή βλέπουν τον κλοιό να σφίγγει γύρω τους και θέλουν οπωσδήποτε να υπάρξει αριστερή παρένθεση. Η κυβέρνηση είναι δυνατή, έχει ισχυρή πλειοψηφία, κυβερνά και δίνει λύσεις στα προβλήματα Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι δε θα υπάρξει καμία αριστερή παρένθεση. Ενημερώνουμε την διαπλοκή, την διαφθορά, τους κουμπάρους, τους κολλητούς, τους Παπασταύρους και τους Μαυρίκους ότι θα πληρώσουν γιατί εμείς δεν τους προστατεύουμε όπως τους προστάτευαν τόσο καιρό οι προηγούμενοι».

Διαφθορά και Διαπλοκή

«Η διαπλοκή και η διαφθορά είναι μια μεγάλη αιτία για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα. Δε πρέπει να ξεχνάμε ότι φτάσαμε εδώ εξαιτίας της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αυτές οι καταστάσεις πρέπει να σταματήσουν και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Χθες έγινε στη Βουλή μια συζήτηση, στην οποία ετέθησαν ζητήματα από τον Πρωθυπουργό, δόθηκαν απαντήσεις- πειστικές- σχετικά με όποιες αιτιάσεις υπήρχαν στο παρελθόν, όμως δεν πήραμε καμία απάντηση από την αντιπολίτευση. Η αξιωματική αντιπολίτευση, ιδίως, δεν μας είπε για ποιο λόγο είχε πληρώσει όλα αυτά τα τιμολόγια στον κ. Μαυρίκο. Δεν ακούσαμε τίποτα για τους εκβιαστές, για την υπόθεση Παπασταύρου, ούτε για τις 13 παρεμβάσεις στη λειτουργία της δικαιοσύνης».

«Υπήρχε ένα πάρτι διαπλοκής και διαφθοράς στο οποίο οι κολλητοί κέρδιζαν και ο ελληνικός λαός πλήρωνε. Το γεγονός ότι φτάσαμε σε Μνημόνια, έχει να κάνει και με την διασπάθιση του χρήματος. Κάποιοι κέρδιζαν και δεν πλήρωναν. Κάποιοι κέρδιζαν και έστελναν τον λογαριασμό σε αυτούς που δεν μπορούσαν να μιλήσουν. Από δω και πέρα, θα σταματήσει αυτό το πάρτι με το να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και στο τρίγωνο της αμαρτίας».

«Εμείς δεν κρύβαμε το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ στο συρτάρι. Εμείς πήραμε 175 εκ, το 2015, από υποθέσεις της Λίστας Λαγκάρντ, όταν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είχαν πάρει μόλις 26 εκ. 559% περισσότερα. Γιατί από την Λίστα επέλεξαν να ψάξουν την μαρίδα και όχι τους κολλητούς και τους φίλους».

ΝΕΡΙΤ- Μαυρίκος

«Ο κ. Μητσοτάκης, μας «αποκάλυψε» ότι η ΝΕΡΙΤ είχε κάνει συμφωνία με τον κ. Μαυρίκο. Βέβαια, ο κ. Μητσοτάκης, είναι δύσκολο να καταλάβει πως εμείς 4 μήνες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης, δεν είχαμε αλλάξει την παλιά διοίκηση, γιατί περιμέναμε να ανοίξει η ΕΡΤ. Βέβαια, ο ίδιος θα την είχε αλλάξει την επόμενη μέρα. Η διοίκηση λοιπόν της ΝΕΡΙΤ, η εκλεκτή του κ. Σαμαρά, λίγες μέρες πριν αποχωρήσει, υπέγραψε συμβόλαιο ανανέωσης της επαίσχυντης συμφωνίας με τον κ. Μαυρίκο, την οποία είχε κάνει, βέβαια και στο παρελθόν». «Επομένως, όλοι καταλαβαίνουν ότι εμείς δώσαμε απαντήσεις, θέσαμε ερωτήματα, βάλαμε το δάχτυλο υπό τον τύπον των ήλων και πιο σημαντικά απ΄ όλα, είπαμε ότι δε θα αφήσουμε κανένα θαλασσοδάνειο στην τύχη του. Θα εξεταστούν όλα και γι΄ αυτό ζητάμε εξεταστική επιτροπή».

Siemens

«Υπήρξε μια συμφωνία με τη Siemens, η οποία αντικειμενικά και με βάση την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, προκάλεσε μια ζημιά τουλάχιστον 2,2 δις στη χώρα. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ύψους 250 εκ. Εμείς θα διεκδικήσουμε να πάρουμε περισσότερα από αυτή την ιστορία. Δεν πρόκειται να αφήσουμε έτσι την ιστορία με τη Siemens. Ούτε για αυτά ακούσαμε καμία απάντηση».

Για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

«Εμείς καταγγείλαμε, χθες το βράδυ, 13 παρεμβάσεις- είναι και περισσότερες και θα τις φέρουμε όλες στο φως- στη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Απέναντι σε αυτό Ν.Δ. απάντησε ότι αυτές είναι νομοθετικές παρεμβάσεις και προβλέπονται από το Σύνταγμα. Δεν είναι έτσι. Γιατί όταν απαλλάσσεις με νόμους συγκεκριμένους ανθρώπους που έχουν αποδεδειγμένα διαπράξει κακουργήματα, είναι καθαρή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)