to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:13 | 30.06.2015

Πολιτική

Ν. Παππάς: Ας μην ονειρεύονται, το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά

"Ας μην ονειρεύονται. Δημοψήφισμα κανονικά, δυνατό όχι, επιστροφή στις διαπραγματεύσεις και καλή συμφωνία και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα και για τον λαό μας την άλλη εβδομάδα", διεμήνυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.



Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Παππάς, το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά. Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο και η Ελλάδα εργάζεται άοκνα για μια λύση με σοβαρά θεμέλια, μια λύση ευρωπαϊκή, που θα χειραφετεί την Ευρώπη από τις ακραίες φωνές και θα της δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις ισχυρές πολιτικές της παραδόσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "πολλά πολιτικά και άλλα κέντρα προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και δημοσιότητα με στόχο να προβάλουν την δική τους προοπτική. Ακούσαμε πολλά τις τελευταίες ημέρες. Για δημοψήφισμα - παρωδία για Δημοψήφισμα - φαρσοκωμωδία, μέχρι και για δημοψήφισμα - πραξικόπημα. 'Ακουσον άκουσον τι ακούσαμε. Ότι το δημοψήφισμα είναι πραξικόπημα. Ο λαός μας είναι ψύχραιμος δεν έχει και δεν πρέπει να φοβάται τίποτα, δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας. Να πούμε στο λαό ότι όσο περισσότερο προσπαθούν τα γνωστά αυτά κέντρα να τον φοβήσουν, πρέπει να γνωρίζει και να καταλαβαίνει ότι τόσο πιο πολύ φοβούνται την ετυμηγορία και την χειραφέτησή του, η οποία σε λίγες μέρες θα είναι εκκωφαντική, εμφατική και δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Δεν θα σταθώ για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα μπορούσαμε να πυροδοτήσουμε με τις τοποθετήσεις ευρωπαίων ιθυνόντων μια συζήτηση η οποία δεν θα βοηθήσει την διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Δεν θα το κάνουμε. Θα πω μόνο ότι προκαλεί μάλλον θυμηδία η αποστροφή ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προστάτευαν τους έχοντες και κατέχοντες. Γνωριζόμαστε όλοι και γνωριζόμαστε πλέον και στην Ευρώπη πάρα πολύ καλά. Και αυτού του τύπου οι διατυπώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα".

Δήλωσε ότι ο ορισμένα κέντρα ονειρεύονται ότι θα μπορούσε αυτή τη στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση, στη βάση κάποιων διαρροών, να πει ότι σταματάει το δημοψήφισμα, ή ότι - άκουσον άκουσον - ότι ο πρωθυπουργός ο ίδιος θα κάνει μεταστροφή και θα κάνει καμπάνια υπέρ του "ναι".

"Θα τους συνιστούσα ψυχραιμία. Κι αν δεν μπορούν να την κατακτήσουν αυτή, ας μην εκτίθενται άλλο στην προσπάθεια κατατρομοκράτησης του λαού μας - επειδή δημοσκοπήσεις βλέπουμε κι εμείς όχι μόνον αυτοί - πέφτει στο κενό" κάλεσε και ξεκαθάρισε κατηγορηματικά: "Το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά. Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο και η Ελλάδα εργάζεται άοκνα για μια λύση με σοβαρά θεμέλια, μια λύση ευρωπαϊκή, που θα χειραφετεί την Ευρώπη από τις ακραίες φωνές και θα της δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις ισχυρές πολιτικές της παραδόσεις."

"Ας μην ονειρεύονται. Δημοψήφισμα κανονικά, δυνατό όχι, συμφωνία και για την Ευρώπη και την Ελλάδα την άλλη εβδομάδα" κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)