to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:46 | 06.07.2015

πηγή: psuv.org

Διεθνή

Ν. Μαδούρο: Ζήτω η Ελλάδα! - Το «όχι», νίκη κατά της χρηματοοικονομικής τρομοκρατίας του ΔΝΤ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, συνεχάρη το λαό της Ελλάδας για την επικράτηση του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.


«Συγχαρητήρια στο λαό της Ελλάδας στον αγώνα του για αξιοπρέπεια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας στο τέλος της σεμνής συνεδρίασης της Εθνοσυνέλευσης για τον εορτασμό των 204 ετών από την υπογραφή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας.

Η επιλογή του «ΟΧΙ» συγκέντρωσε ποσοστό 61,09% των ψήφων στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Ελλάδα, όπου ο λαός ρωτήθηκε αν υποστηρίζει τις συνθήκες κοινωνικών περικοπών και λιτότητας που προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση για να εγκριθεί ένα πακέτο «διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών, η επιλογή του «ΝΑΙ» συγκέντρωσε το 38,91%, ενώ η εκλογική συμμετοχή έφτασε το 59%.

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας δήλωσε ότι ο θρίαμβος του ελληνικού λαού είναι κατά της χρηματοοικονομικής τρομοκρατίας του ΔΝΤ, οι αρχές του οποίου απαιτούν από την Ελλάδα περισσότερες περικοπές, αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα τρόφιμα, μεταξύ άλλων, για να διασφαλιστεί η εκταμίευση των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως μέρος της «διάσωσης» του Eurogroup για την Ελλάδα.

«Είναι μια νίκη κατά της χρηματοοικονομικής τρομοκρατίας του ΔΝΤ (...), τη θεωρούμε και δική μας νίκη, και των γενναίων λαών της Λατινικής Αμερικής. Ζήτω η Ελλάδα!», είπε ο βενεζουελάνος ηγέτης αφού συνεχάρη τη διπλωματική αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Βενεζουέλα η οποία ήταν παρούσα κατά τη σεμνή συνεδρίαση της Εθνοσυνεύλευσης.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Ντιοσδάδο Καμπέγιο, είπε ότι ο λαός μίλησε ενάντια στην νεοφιλελεύθερη πρόταση του ΔΝΤ. «Οι λαοί μιλούν, και λένε στους μισθοφόρους του κεφαλαίου ότι πρέπει να σκεφτούν έναν άλλο τρόπο για να βγάλουν λεφτά», είπε.

AVN

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)