to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:24 | 12.05.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ν. Φίλης: «Και αρχιτραπεζίτης και υποψήφιος πρωθυπουργός, κ. Στουρνάρα;»

"Υπάρχει πρόβλημα με τον Γ. Στουρνάρα, καθώς φαίνεται να υποσκάπτει τις διαπραγματεύσεις της χώρας και να λειτουργεί ως πολιτικός αντίπαλος, πέρα από τις αρμοδιότητές του ως Διοικητή της ΤτΕ", καυτηριάζει στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, την επαύριο της απόφασης του τελευταίου Eurogroup (Δευτέρα 11-5).


"Δίνεται μάχη με τους δανειστές και σ' αυτή τη μάχη δεν έχει να χάσει μόνο η Ελλάδα", σχολιάζει ο κ. Φίλης τις διαπραγματεύσεις, συμπληρώνοντας ότι "υπάρχει σύγκλιση και πορεία προς σε μια συμφωνία, παρόλο που υπάρχουν διαφορές κυρίως στο ασφαλιστικό και το εργασιακό".

 

Από την άλλη σχολιάζει για τη στάση της ΤτΕ, ότι "δεν είναι δυνατόν ο αρχιτραπεζίτης της χώρας στο πλαίσιο αυτών των σκληρών διαπραγματεύσεων να υπονομεύει, ουσιαστικά, την κυβέρνηση λειτουργώντας ως αντιπολίτευση".  

Να υπενθυμίσουμε την αποκάλυψη της «Εφ.Συν.», που δημοσίευσε e-mail στενού συνεργάτη του Γ. Στουρνάρα προς δημοσιογράφους - φερέφωνα, το οποίο προσπαθούσε να καλλιεργήσει ένα κλίμα οικονομικής ασφυξίας και λειτουργούσε σε συνεργασία με τις προσπάθειες των συντηρητικών κέντρων της Ευρώπης, (βλ. Σόϊμπλε), που θέλουν να παρουσιάσουν την Ελληνική κυβέρνηση σε πολιτική ασφυξία και απομονωμένη.

Την Δευτέρα μάλιστα, "ανακαλύφθηκαν" την τελευταία στιγμή στα "σεντούκια" της ΤτΕ τα 750 εκατομμύρια ευρώ, αποπληρώνοντας την δόση στο ΔΝΤ. Πολλώ δε μάλλον, μετά την "ρητορική" απόφαση του eurogroup της Δευτέρας, η τύχη της ελληνικής οικονομίας έχει καταλήξει στα χέρια του Μάριο Ντράγκι και των κεντρικών τραπεζιτών της χώρας, οι οποίοι καλούνται στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ να αποφασίσουν αν θα βγάλουν τη χώρα από την οικονομική ασφυξία. 

Τέλος, στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει αυτή την υπονόμευση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ότι "δεν πρέπει η κυβέρνηση να προβεί σε βιαστικές κινήσεις και ανοίξει ένα νέο εσωτερικό μέτωπο με τον αρχιτραπεζίτη της χώρας την στιγμή που έχει εστιάσει τις δυνάμεις της στο εξωτερικό μέτωπο των διαπραγματεύσεων".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)