to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:45 | 01.07.2015

Πολιτική

Ν. Φίλης: Δεν τους απασχολεί το ευρώ, την εξουσία θέλουν να πάρουν πίσω (βίντεο)

Δεν τους απασχολεί το ευρώ, την εξουσία θέλουν να πάρουν πίσω δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης αποσαφηνίζοντας τις θέσεις της αντιπολίτευσης και εξηγώντας ότι «Το μνημονιακό μπλοκ κάνει αντεπίθεση για να πάρει πίσω την κυβέρνηση».


«Την Κυριακή θα ψηφίσουμε ΟΧΙ πάνω σε ένα σκληρό πρόγραμμα που προτείνουν οι πιστωτές» πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης. Κλείνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το παλιό πολιτικό σύστημα προσπαθεί να πάρει τη ρεβάνς του, αλλά αυτό δεν θα συμβεί.

«Υπάρχει απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για το δημοψήφισμα. Είναι ψηφισμένο και δρομολογημένο γι' αυτό και υπάρχουν αντιδράσεις.» εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να  υπάρξει διαπραγμάτευση για συμφωνία το συντομότερο. Το δημοψήφισμα είναι στοιχείο της διαπραγμάτευσης» τόνισε προσθέτοντας ότι «επιδιώκουμε συμφωνία την οποία αρνήθηκαν με τελεσίγραφα οι πιστωτές την προηγούμενη εβδομάδα». Υπενθύμισε ότι αρχικά οι πιστωτές δέχθηκαν τις προτάσεις της κυβέρνησης, και μετά έκαναν πίσω. Δεν ήμασταν εμείς που δεν θέλουμε τη συμφωνία. Συμφωνία θα υπάρξει όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής, με ένα ισχυρό ΟΧΙ θα έχουμε καλύτερη συμφωνία.

"Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι χώρα παρίας στην Ε.Ε. Έχει σχέση με τα δικαιώματα των άλλων χωρών η Ελλάδα; Με ισχυρό ΟΧΙ θα επανενταχθεί η χώρα στην Ε.Ε. Αν δεν βγούμε από το Μνημόνιο δεν τελειώνει το δράμα της Ελλάδας" εξήγησε ο Νίκος Φίλης.

Πρόλαβε να ακουστεί (εν μέσω διακοπών) τι σημαίνει το ναι στο δημοψήφισμα «αν αύριο κερδίσει το ναι: α) θα συνεχιστεί η ύφεση και η λιτότητα β) θα υπάρξει μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις, γ) προκαταβολή φόρου 100% στις επιχειρήσεις δ) 23% αύξηση στον ΦΠΑ» στην εστίαση και τα ξενοδοχεία. "Τα μνημόνια θα τα υπογράψουν άλλο όχι εμείς" είπε αναφερόμενος σε περίπτωση που δεν επιλέξει το ΟΧΙ η κάλπη του δημοψηφίσματος.

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)