to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:02 | 09.09.2016

Πολιτική

Ν. Αναστασιάδης: Να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της ασφάλειας, του μεταναστευτικού και της ανάπτυξης

«Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ΕΕ χρειάζεται νέο προσανατολισμό σε σημαντικά θέματα πολιτικής και οι σημερινές συζητήσεις μας θα συνεισφέρουν σημαντικά και εποικοδομητικά στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης», τόνισε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά από την ολοκλήρωση της Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ.


Ο κ. Αναστασιάδης συνεγχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την πρωτοβουλία σύγκλησης της Συνόδου που λαμβάνει χώρα, όπως επισήμανε, σε μια κρίσιμη περίοδο λαμβάνοντας υπόψη ότι πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα η άτυπη Σύνοδος Κορυφής των 27 στη Μπρατισλάβα, όπου θα ξεκινήσει η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

 

«Μέσα από σωρεία προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, οι χώρες της Μεσογείου μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης», τόνισε και διευκρίνισε ότι η σημερινή σύνοδος δεν αποτελεί προσπάθεια ομαδοποιήσεων εντός της ΕΕ, γιατί κάτι ανάλογο θα αποτελούσε τη χείριστη προσφορά στον κοινό στόχο της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών της ΕΕ».

 

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως: «είναι η ώρα να λάβουμε ουσιαστικές και συγκεκριμένες αποφάσεις που θα αντιμετωπίζουμε τα αίτια της αποξένωσης που βιώνουν οι πολίτες μας σε σχέση με τις πολιτικές που χαράσσονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οφείλουμε να τις προσαρμόσουμε σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις, είτε αφορούν τον τομέα της ασφάλειας, είτε του προσφυγικού, είτε της οικονομίας και ανάπτυξης».

 

Ολοκλήρωσε τη δήλωσή του επισημαίνοντας ότι λαμβάνοντας υπόψη τον διάλογο που έγινε σήμερα και την διακήρυξη που έχει υιοθετηθεί, «είναι ξεκάθαρο πως ο ρόλος όλων των κρατών-μελών της ΕΕ είναι καθοριστικής σημασίας στο να πετύχουμε την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)