to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μπαράζ συλλήψεων για τα σκουπίδια του Καράμπελα - Εκτεθειμένοι ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Θα πρέπει να λογοδοτήσουν πλέον Δήμος Καλαμάτας, Περιφέρεια και Πολιτεία


Εκτεθειμένοι ηθικά και νομικά είναι, πλέον, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και η Πολιτεία από την προκλητική και υποκριτική τους στάση απέναντι στον εργολάβο – μεταφορέα απορριμμάτων, Θεόδωρο Καράμπελα, από το Φλόκα Ηλείας, ο οποίος πιάστηκε πριν από μήνες από την Αστυνομία και το Δασαρχείο Πύργου να θάβει τα σκουπίδια της Καλαμάτας στο προστατευόμενο δρυοδάσος της Φολόης!

Όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Ηλείας, Παναγιώτης Μεϊδάνης, εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά έξι συνολικά προσώπων, κατά του εργολάβου και πέντε ακόμη συνεργατών του με την κατηγορία της σύστασης, λειτουργίας και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό σοβαρά εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και κίνητρο το οικονομικό όφελος.

Πάνω από 20 πάνοπλοι αστυνομικοί με επικεφαλής δικαστικό λειτουργό μετέβησαν αιφνιδιαστικά στην οικία και στις εγκαταστάσεις του Θ. Καράμπελα στο Φλόκα Ηλείας και έκαναν πολύωρη έρευνα. Έρευνα έγινε και στο λογιστικό γραφείο που συνεργάζεται μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία βρήκε και κατέσχεσε δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το σκληρό δίσκο από ένα σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, πολλά κινητά τηλέφωνα και μεγάλο όγκο εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των κατασχεμένων αντικειμένων είναι και σημειώσεις του εργολάβου που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αναλυτικά όλα τα πρόσωπα που συναλλάσσονταν μαζί του και χρηματικά ποσά.

Το υλικό που κατασχέθηκε με βάση την πρώτη αξιολόγηση κρίνεται από τις διωκτικές αρχές ως «συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό» και επιβεβαιώνει στο ακέραιο τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης που είχε ιεραρχία και εκτελεστικά μέλη.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι βρίσκονται στην αρχή της εξάρθρωσης μιας εγκληματικής οργάνωσης που είχε διασυνδέσεις και πλοκάμια στην Ηλεία και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ύποπτες συναλλαγές ακόμη και με επώνυμους αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Γι’ αυτό θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι ποινικές διώξεις και το κατηγορητήριο θα επεκταθούν και σε άλλα πρόσωπα.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία συνέλαβε όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και τα παρέπεμψε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή του Πύργου για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη. Ο αρμόδιος υπουργός καλείτο να απαντήσει: Ποιος είναι ο νόμιμος χώρος για τη διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας; Ποιες οι οφειλόμενες πρόνοιες κατά την υπογραφή και εκτέλεση σχετικών συμβάσεων των ΟΤΑ με ιδιώτη προκειμένου να διασφαλίζεται η μεταφορά των δημοτικών απορριμμάτων σε νόμιμη εγκατάσταση διάθεσης;

Η κα Σαλτάρη είχε ζητήσει να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις που έχει συνάψει ο Θεόδωρος Καράμπελας με το Δήμο Καλαμάτας και όλα τα νόμιμα παραστατικά με τα οποία ο Δήμος Καλαμάτας προχωρά στις πληρωμές του εν λόγω εργολάβου.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι πάμπολλες φορές οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας έχουν καλέσει τη Δημοτική Αρχή να παρουσιάσει στοιχεία για το πού πηγαίνουν τα σκουπίδια, ωστόσο δεν έχει παρουσιαστεί κανένα.

Έχει καταγγελθεί, δε, από το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρη Φαββατά, ότι η Υπηρεσία δεν υπογράφει για την πληρωμή του εργολάβου, ακριβώς επειδή αυτός δε διαθέτει βεβαιώσεις διάθεσης των απορριμμάτων σε νόμιμους χώρους, ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, η πληρωμή γίνεται με εντολή του δημάρχου. Κι αυτή η καταγγελία δεν είχε απαντηθεί! 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)