to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:02 | 22.07.2014

πηγή: in.gr

Διεθνή

Μπαράζ επιθέσεων με οξύ κατά γυναικών στο Πακιστάν

Πέντε νεαρές γυναίκες δέχτηκαν τις τελευταίες 24 ώρες επίθεση με οξύ από άνδρες που κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.


Στο πιο πρόσφατο συμβάν, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα επιτέθηκαν με οξύ σε δύο έφηβες 14 και 15 ετών, οι οποίες κατευθύνονταν προς την τοπική αγορά της πόλης Μάστουνγκ, περίπου 40 χιλιόμετρα από την Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν.

«Μία από τις κοπέλες τραυματίστηκε στο πρόσωπο και η άλλη στον λαιμό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Ουάζιρ Λάνγκο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τη σοβαρότητα των τραυματισμών.

Οι δύο έφηβες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να εντοπίσει τους δράστες, τα κίνητρα των οποίων δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα, υπογράμμισε ο αξιωματούχος αυτός.

Τη Δευτέρα δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα έριξαν οξύ στο πρόσωπο τριών γυναικών, οι οποίες είναι όλες περίπου 20 ετών και επέστρεφαν από αγορά της Κουέτα, δήλωσε ο Αμπντούλ Ράζακ Σέμα διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

Οι νεαρές γυναίκες έχουν υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο.

Τροποποίηση του ποινικού κώδικα, που υιοθετήθηκε στα τέλη του 2011, προβλέπει την επιβολή ποινής κάθειρξης 14 ετών έως και ισόβια για τους δράστες των επιθέσεων με οξύ. Η ανώτατη ποινή μέχρι τότε ήταν δέκα χρόνια κάθειρξη. Επίσης προβλέπεται η καταβολή προστίμου ενός εκατομμυρίου ρουπίων (περίπου 7.500 ευρώ) για τους ενόχους.

Μετά την τροποποίηση του νόμου αυξήθηκαν σημαντικά οι καταδίκες για τις επιθέσεις με οξύ, όμως παράλληλα πολλαπλασιάζονται και οι υποθέσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς πλέον τα θύματα τείνουν να τις καταγγέλλουν, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Acid Survivors Foundation.

Μετά τα τελευταία περιστατικά στο Μπαλουτσιστάν αυξάνονται σε τουλάχιστον 125 οι επιθέσεις με οξύ εναντίον γυναικών που έχουν καταγραφεί στο Πακιστάν από την αρχή της φετινής χρονιάς, έναντι 143 για το σύνολο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΜΚΟ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)