to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:46 | 30.08.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Αθλητισμός

Μουντομπάσκετ: Η Ελλάδα νίκησε 87-64 τη Σενεγάλη

Ιδανικό ξεκίνημα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας έκανε η εθνική Ελλάδας, η οποία επιβλήθηκε άνετα με 87-64 της Σενεγάλης στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου της διοργάνωσης.


Με...όπλο την άμυνα, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, τη διάθεση και τη σοβαρότητα που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι διεθνείς έφτασαν πολύ εύκολα στη νίκη απέναντι στους Αφρικανούς, που δεν έδειξαν πολλά πράγματα.

Ρεσιτάλ σε άμυνα και επίθεση από την εθνική ομάδα στα πρώτα 20 λεπτά, διάστημα στο οποίο η Σενεγάλη πέτυχε μετά «κόπων και βασάνων» 17 πόντους. Από την άλλη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε σε μεγάλη βραδιά τον Κώστα Καϊμακόγλου, ο οποίος με 4 στα 4 τρίποντα και 14 πόντους συνολικά έδωσε τη δυνατότητα στη «γαλανόλευκη» να ξεφύγει στο σκορ και να πάει στα αποδυτήρια με διαφορά 28 πόντων!

Η εικόνα της ελληνικής ομάδας δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, παρά το σερί 10-0 που έκανε η Σενεγάλη στην τρίτη περίοδο. Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη δεν είχαν καμία απολύτως διάθεση να δώσουν στους αντιπάλους τους το δικαίωμα να πιστέψουν στην ανατροπή και τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου με το τρίποντο του Βασιλειάδη η διαφορά ανέβηκε στους 23 πόντους, ενώ με τη νέα «βόμβα» του Καϊμακόγλου και το δίποντο του Βασιλειάδη το ταμπλό έγραψε 58-30.

Μετά το 64-36 στο τέλος του 3ου δεκάλεπτου, η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.  Με 13/22 τρίποντα η διαφορά...δια χειρός Σλούκα έφτασε στο +31 (81-50) με την εθνική να αποδίδει...ολοκληρωτικό μπάσκετ.

Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου ήταν ο Κώστας Καϊμακόγλου που πέτυχε 20 πόντους με 6/7 τρίποντα.

Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας θα είναι αύριο το βράδυ (21:00) οι Φιλιππίνες, που στο εναρκτήριο παιχνίδι του τουρνουά ηττήθηκαν με 81-78 από την Κροατία στην παράταση.

Στο άλλο άλλο ματς του ομίλου μας, η Αργεντινή δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο, επικρατώντας με 98-75, με το Λουίς Σκόλα να πετυχαίνει 24 πόντους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)