to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:19 | 28.06.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Αθλητισμός

Μουντιάλ: Ξεκινούν τα «νοκ άουτ» παιχνίδια, με Βραζιλία - Χιλή και Κολομβία - Ουρουγουάη

Τα... εύκολα τελείωσαν και τώρα ξεκινά το πραγματικό Μουντιάλ. Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε, οι 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναδείχθηκαν και σειρά παίρνουν πια οι νοκ άουτ αγώνες.


 

Η διοργανώτρια Βραζιλία ξεκινά πρώτη και για να φτάσει στο στόχο της, που είναι ο έκτος τίτλος, θα πρέπει να ξεπεράσει απόψε τη Χιλή, εναντίον της οποίας θα παραταχθεί στις 19:00 στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε. 

Η Σελεσάο προκρίθηκε ως πρώτη από 1ο όμιλο, με μέτρια απόδοση στα πρώτα δύο παιχνίδια αλλά τον Νεϊμάρ να βρίσκεται σε μεγάλα κέφια και με τέσσερα γκολ να μοιράζεται με τους Μέσι και Μίλερ την πρώτη θέση στους σκόρερ.

Η Χιλή προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 2ο όμιλο παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο και είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει «σκληρό καρύδι» για τους οικοδεσπότες. Στις 68 φορές που έχουν αναμετρηθεί οι δύο αντίπαλοι κατά το παρελθόν, η Βραζιλία μετρά 48 νίκες, η Χιλή επτά, ενώ 13 αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι αναμένεται να παρατάξει τους, Σέζαρ, Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Λουίζ,Μαρσέλο, Φερναντίνιο, Όσκαρ, Λουίς Γκουστάβο, Χουλκ, Φρεντ, Νεϊμάρ και ο Χόρχε Σαμπάολι τους, Μπράβο, Μεντέλ, Χάρα, Σίλβα, Μένα, Ίσλα, Αράνγκις, Βιδάλ, Ντίας, Σάντσες, Βάργκας.

Μονομαχία στο... Μαρακανά      

Η βραδιά θα συνεχιστεί με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση  (23:00) ανάμεσα στην Κολομβία και την Ουρουγουάη, με έπαθλο για το νικητή το εισιτήριο για τα προημιτελικά, στο θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο ντε Ζανέιρο.

Οι Κολομβιανοί προκρίθηκαν με τρεις νίκες από τον 3ο όμιλο και, παρά την απουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο, δείχνουν ικανοί για σπουδαία πράγματα.

Από την πλευρά τους, οι Ουρουγουανοί πέρασαν ως δεύτεροι από τον 4ο όμιλο, αποκλείοντας Αγγλία και Ιταλία αλλά γνωρίζοντας ήττα-σοκ στην πρεμιέρα από την Κόστα Ρίκα (1-3), κι ενώ θα πρέπει να συνεχίσουν χωρίς τη βοήθεια του Λουίς Σουάρες, ο οποίος τιμωρήθηκε με βαριά ποινή από τη FIFA. 

Στις προηγούμενες 38 αναμετρήσεις τους, η Ουρουγουάη μετρά 18 νίκες, η Κολομβία 11, ενώ εννέα αγώνες έληξαν χωρίς νικητή.

Ο Χοσέ Πέκερμαν φαίνεται να έχει κατασταλάξει στους, Οσπίνα, Ζαπάτα, Γέπες, Σάντσες, Αρμέρο, Αγκιλάρ, Ροντρίγκες, Κουαδράδο, Ιμπάρμπο, Ζούνιγκα, Μαρτίνες και ο Όσκαρ Ταμπάρες στους, Μουσλέρα, Γκοντίν, Λουγκάνο, Ροντρίγκες, Φορλάν, Λοδέιρο, Περέιρα, Ρίος, Γκονζάλες, Καβάνι, Κάσερες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)