to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:29 | 03.09.2015

Διεθνή

Μοσκοβισί: Θα στηρίξουμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση

Σύντομη αναφορά στη χώρα μας κάνει ο επίτροπος οικονομικών θεμάτων Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "Λα Στάμπα".


"Κανείς δεν πρέπει να φοβάται ποτέ μια δημοκρατική ψήφο. Θα στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση. Θα προχωρήσουμε σε διάλογο διότι υπάρχουν κάποιες σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ και τις παρεμβάσεις για την βιωσιμότητα του χρέους" ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί σχετικά με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Στην ερώτηση της Λα Στάμπα "είστε ικανοποιημένος για το πώς πήγαν τα πράγματα με την Ελλάδα;" ο Πιέρ Μοσκοβισί απαντά: "Περάσαμε από μια βαθιά κρίση σε μια σημαντική και γρήγορη λύση. Όλοι οι πρωταγωνιστές, στο τέλος, συμπεριφέρθηκαν με υπεύθυνο τρόπο. Η Ελλάδα κατάλαβε ότι πρέπει να επανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη και τώρα υπάρχει ένα νέο πρόγραμμα με τη δυνατότητα επανεκκίνησης. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που αναμένονται εδώ και καιρό. Θα χρειασθεί ακόμη ιδιαίτερα σκληρή δουλειά και μεγάλο αίσθημα ευθύνης για να διατηρηθεί η δυναμική αυτή".

Σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το αν "θα μείνει εντός προγράμματος", τονίζει: "Είναι βασικής σημασίας να το πράξει. Πρόκειται για χρηματοοικονομική στήριξη και αποτελεί και τη συμμετοχή της διεθνούς οικονομικής κοινότητας. Για τους δυο αυτούς λόγους είναι μια εγγύηση, ένα στοιχείο ασφαλείας. Γι' αυτό ελπίζω και πιστεύω ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει".

Ερωτηθείς, τέλος, για τη δυνατότητα να μπορέσει να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος με σχετική συμφωνία, ο Ευρωπαίος επίτροπος δηλώνει "αισιόδοξος, και στο  θέμα αυτό", διότι, όπως σημειώνει, "είναι κάτι που μπορεί να γίνει πράξη".

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)