to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:39 | 11.09.2014

Πολιτική

Μήνυση σε Μιχαλολιάκο - Κασιδιάρη από υποψήφιο βουλευτή της Χ.Α.: "Είναι συμμορία δολοφόνων που καμώνεται το πολιτικό κόμμα"

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Ηλίας Σταύρου.


Ο Ηλ. Σταύρου, ο οποίος φέρεται να έχει εισφέρει αποκαλυπτικά στοιχεία στη Δικαιοσύνη για τη δράση της Χρυσής Αυγής και θεωρείται μάρτυρας «κλειδί», στη μήνυσή του στρέφεται και κατά των διαχειριστών της σελίδας του επίσημου διαδικτυακού ιστότοπου της Χρυσής Αυγής.

Η μήνυση αφορά αναρτήσεις, που έγιναν μετά την κατάθεση του στις οποίες χαρακτηρίζεται, όπως αναφέρει  «ψυχανώμαλος» και «ψυχικά άρρωστος».

 «Είναι εντελώς ανίκανοι να αποδομήσουν  όσα έχω καταγγείλει. Επιμένω στις καταγγελίες μου και ευθυγραμμίζομαι με τα πορίσματα της δικαιοσύνης. Δεχόμουν απειλές, μέχρι την κατάθεση μου, κυρίως έμμεσες. Όχι τώρα πια. Εγώ όμως δεν βιντεοσκοπούσα, όπως κάποιοι άλλοι έκαναν, χρησιμοποιώντας μαφιόζικες μεθόδους. Η Χρυσή Αυγή είναι συστημικό κόμμα. Πήγαιναν στα εστιατόρια και ξόδευαν εκατοντάδες ευρώ… », δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ηλ. Σταύρου.

Αναφερόμενος στον λόγο που τον ώθησε να προχωρήσει σε αποκαλύψεις, υποστήριξε ότι η μητέρα του η οποία δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή έπαθε δύο εγκεφαλικά γιατί τον έβλεπε κλεισμένο στον εαυτό του.


Κατάθεση - φωτιά 

Στην κατάθεσή του στις ανακρίτριες, κατήγγειλε μεταξύ άλλων, εκβιασμούς και παρακολουθήσεις από τη Χρυσή Αυγή , ενώ λίγες μέρες αργότερα με επιστολή του σε ΜΜΕ είχε αναφερθεί σε παρακολούθηση των κινητών του τηλεφώνων, του τηλεφώνου της εγκύου – τότε – συζύγου του, αλλά και για παρακολούθηση των ηλεκτρονικών του υπολογιστών από άτομα που ανήκουν στην οργάνωση.

Ο Ηλ. Σταύρου ήταν στέλεχος του κόμματος, είχε κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής, ενώ υπηρετούσε μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο (2013) ως επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Πολύβιου Ζησιμόπουλου, ωστόσο, αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή, καθώς, όπως λέει, δεν τον εξέφραζε πλέον ο εθνικοσοσιαλισμός.

Μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή παρέδωσε το υλικό που είχε στην κατοχή του για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ κατήγγειλε και συγκεκριμένο αστυνομικό των ΜΑΤ πως δεν έκανε τίποτε όταν εκείνος του κατήγγειλε τους εκβιασμούς σε βάρος του συστήνοντάς του μάλιστα να μην απευθυνθεί στις Αρχές.

Έπειτα από την κατάθεσή του στις ανακρίτριες, ο Ηλίας Σταύρου -ο οποίος είχε προσέλθει  αυθορμήτως στις δικαστικές αρχές- υποστηρίζει στην επιστολή του ότι τελικός σκοπός της ΧΑ "είναι η δημιουργία ενός μονοκομματικού καθεστώτος στο οποίο κράτος και κόμμα θα ταυτίζονται και το πρώτο θα τελεί υπό τις εντολές του δεύτερου".


Πηγές, Ναυτεμπορική, capital.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)