to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μικρομεσαίοι: Θυσία να γίνουν

Η Νέα Ελλάδα του κ. Σαμαρά προβλέπει λουκέτο για 650.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Πριν από τρεις εβδομάδες ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Γ. Ζαννιάς, σε ομιλία του, είχε πει ότι "μόνο το 12% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι βιώσιμες" και ότι μόνο αυτές "θα χρηματοδοτηθούν από το τραπεζικό σύστημα".

Προχθές ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος είπε ότι οι τράπεζες "πρέπει να αφήσουν τις αδύναμες επιχειρήσεις να καταρρεύσουν και να ενθαρρύνουν τον συγκεντρωτισμό σε όλο το φάσμα της οικονομίας για να μπορέσει να επιστρέψει η χώρα σε σταθερή ανάπτυξη". Οι δηλώσεις - κατευθύνσεις των δύο τραπεζιτών περιγράφουν ωμά το τοπίο της Νέας Ελλάδας που προπαγανδίζει ο Αντ. Σαμαράς: το πού θα μοιραστεί η ρευστότητα, το πώς θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα.

Η Νέα Ελλάδα του κ. Σαμαρά προβλέπει λουκέτο για 650.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στη Νέα Ελλάδα η οικονομία θα περάσει στα χέρια ξένων και ιθαγενών ολιγοπωλίων. Για το καλό των μικρομεσαίων, βεβαίως - βεβαίως.

Η έξοδος από την κρίση των Σαμαρά - Βενιζέλου θα γίνει όχι μόνο με τις ανθρωποθυσίες των εργαζομένων, αλλά και με τον "ξαφνικό θάνατο των μικρομεσαίων".

Ο πάντα λαλίστατος πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, δηλαδή ο φορέας των μικρομεσαίων, αυτά τα "κάνει τουμπεκί". Αφήνει αυτούς των οποίων τα συμφέροντα -υποτίθεται- εκπροσωπεί στη μοίρα τους και επιχειρεί να αποδράσει στις Βρυξέλλες ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

Πιστεύω πως τα μέλη του ΕΣΕΕ θα τιμήσουν στην κάλπη και αυτόν και τον αρχηγό του καταλλήλως.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)