to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:22 | 24.10.2014

Κοινωνία

ΜΕΤΑ: Με ΜΑΤ και εισαγγελέα απειλεί τους εργαζόμενους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ


Κάτω από την «επίβλεψη» των δυνάμεων καταστολής πραγματοποίησαν την σημερινή τους κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποτρέψουν τον προσχηματικό επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων μετατροπής τους.

Η δυναμική παρουσία των εργαζομένων απέτρεψε στους ελεγκτές – επιθεωρητές να προχωρήσουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων που με την συναίνεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη παρουσιάστηκαν στο δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δίνοντας απόλυτη στήριξη στις επιλογές της κυβέρνησης και στην νεοφιλελεύθερη – μνημονιακή πολιτική της, απείλησε τους εργαζόμενους ότι ο επανέλεγχος θα πραγματοποιηθεί …κανονικά, με εισαγγελική παραγγελία που θα ζητήσει.

Δίνοντας άλλοθι και «δικαίωση» στον υπουργό κ. Μητσοτάκη που στέλνει στον εισαγγελέα συνάδελφους του, αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμαρχοι Λάρισας, Πάτρας, Χαλανδρίου, Ζωγράφου, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη), οι οποίοι αντιδρούν και αντιστέκονται στις απολύσεις εργαζομένων που στοχεύει ο επανέλεγχος και στην διάλυση υπηρεσιών των δήμων, ο κ. Μπουτάρης αποδεχόμενος τον στημένο επανέλεγχο και τις επιπτώσεις του, απειλεί τους εργαζόμενους ότι θα τους στείλει στον εισαγγελέα αν συνεχίσουν την αντίσταση τους.

Ο επανέλεγχος των συμβάσεων του κ. Μητσοτάκη που βρίσκει πρόθυμους αιρετούς να τον στηρίξουν είναι ΣΤΗΜΕΝΟΣ, γιατί επαναπροσδιορίζει τα κριτήρια μετατροπής των συμβάσεων που έγιναν σε βάθος εικοσαετίας και είναι παραπάνω από προφανής ο στόχος της υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων της υπόδουλης κυβέρνησης στην τρόικα για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, καταργήσεις υπηρεσιών και ιδιωτικοποίηση τους προκειμένου να επωφεληθούν τα μεγάλα ιδιωτικά - εργολαβικά συμφέροντα.

Σύσκεψη όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων Σωματείων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. νομού Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες ώρες προκειμένου να προγραμματιστούν οι επόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στις νέες απολύσεις που φέρνει ο προσχηματικός επανέλεγχος.

Το πρόβλημα των απολύσεων που προκύπτει από τον στημένο επανέλεγχο αφορά όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε ο έλεγχος στο δήμο τους διενεργείτε τώρα ή θα πραγματοποιηθεί αργότερα. Και το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά και τοπικά, παρά μόνο από το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι αναγκαίος ο συντονισμός από την ΠΟΕ-ΟΤΑ του αγώνα κατά των νέων απολύσεων και της διάλυσης των υπηρεσιών των δήμων, πριν ακόμα πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, γιατί η εμπειρία μας έχει δείξει ότι όσο και ηρωικοί μπορεί να είναι οι αποσπασματικοί και μεμονωμένοι αγώνες, εύκολα ή πιο δύσκολα μπορεί και τους αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Να καταργηθούν οι διατάξεις του εκτρωματικού νόμου 4250/2014 που αφορούν την «αξιολόγηση» και τον προσχηματικό επανέλεγχο

Ο αγώνας κατά των νέων απολύσεων να συνδεθεί και με την επαναφορά των Σχολικών Φυλάκων και των δημοτικών Αστυνόμων πίσω στην εργασία τους, οι οποίοι βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα εδώ και ενάμισι χρόνο.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ – ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ

ή εμείς ή αυτοί

24/10/2014

ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)