to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:14 | 10.03.2013

Κοινωνία

Μεσολόγγι: "Πολιορκημένος" στην πόλη των Ελεύθερων Πολιορκημένων ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας

Φυγαδεύτηκε ο Μ. Σαλμάς, επεισόδια, τραυματίες και δακρυγόνα


Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ βρέθηκαν οι Μεσολογγίτες έξω από το ξενοδοχείο Θεοξένια την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Μ. Σαλμά.

Ο κ. Σαλμάς επισκέφθηκε το Μεσολόγγι όπου συναντήθηκε με πολιτικούς του φίλους και στελέχη της Ν.Δ. ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και στο επιχειρούμενο κλείσιμο του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Οι διαδηλωτές, που νωρίτερα είχαν αποκλείσει τον κόμβο της εισόδου του Μεσολογγίου, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φθάσουν στην πόρτα του ξενοδοχείου. Τότε εμποδίστηκαν από τα δακρυγόνα και τα χημικά που έπεσαν βροχή. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ πολιτών και αστυνομικών που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 17χρονου κοριτσιού που δέχθηκε ένα δακρυγόνο στο πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Τελικά, μετά από κυνηγητό με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι συγκεντρωμένοι βρήκαν τρόπο να περάσουν και να φθάσουν ως την είσοδο όπου φώναξαν συνθήματα κατά του Αιτωλοακαρνάνα Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Στο πλευρό των Μεσολογγιτών βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, η οποία κατήγγειλε επίθεση και εναντίον της, παρά το γεγονός ότι επέδειξε τη βουλευτική της ταυτότητα. Οι αντιδρώντες έμειναν έξω από το ξενοδοχείο αποδοκιμάζοντας τον κ. Σαλμά και ζητώντας επιτακτικά συνάντηση μαζί του, την οποία μετά από διαπραγματεύσεις δέχθηκε, χωρίς όμως αυτή να πραγματοποιηθεί. Η αντιπροσωπεία που μπήκε τελικά μέσα στο χώρο της συνάντησης αποχώρησε διαμαρτυρόμενη και καταγγέλλοντάς τον για εμπαιγμό, διότι δεν διέκοψε την πολιτική του ομιλία για να συναντήσει τους φορείς, αφήνοντάς τους να περιμένουν στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Από την πίσω πλευρά του ξενοδοχείου φυγαδεύτηκε τελικά ο Μ. Σαλμάς.

Ο οδηγός του έβαλε το αυτοκίνητο στην πίσω πόρτα του ξενοδοχείου, αφού προηγήθηκαν κάποιες παραπλανητικές κινήσεις προκειμένου να ξεγελαστούν οι συγκεντρωμένοι και στη συνέχεια ο κ. Σαλμάς επιβιβάστηκε βιαστικά σε αυτό. Ο οδηγός ανέπτυξε ηλιγγιώδη ταχύτητα προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια, όμως κατά μήκος του δρόμου υπήρχαν άνθρωποι καθισμένοι στο οδόστρωμα (καθώς και παρκαρισμένα οχήματα τα οποία γρατσουνίστηκαν) και ακολούθησε μια μικρή συμπλοκή με τα ΜΑΤ.  Κατά την διάρκεια της... απόδρασης επιτέθηκαν στο αυτοκίνητό του και οι συγκεντρωμένοι που βρίσκονταν στην κύρια είσοδο του ξενοδοχείου, χτυπώντας το με τις μαύρες σημαίες που κρατούσαν και έτσι πυροδοτήθηκε νέος γύρος μάχης σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων. Οι διαμαρτυρόμενοι πέταξαν πετρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα κατά των ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι απάντησαν με χημικά και δακρυγόνα. Ένας ηλικιωμένος άνδρας λυποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. (Πηγή ρεπορτάζ: aixmi-news.gr)

Σύμφωνα με πληροφορίες του left.gr, οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν, εκτός από δακρυγόνα, και πλαστικές σφαίρες προκείμενου να καταστείλουν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, ενώ δύο προσαγωγές δεν μετατράπηκαν σε συλλήψεις έπειτα από παρέμβαση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρίας Τριανταφύλλου και του προέδρου του εργατικού κέντρου Μεσολογγίου, Θεοφιλάτου Γεράσιμου. Οι φορείς της πόλης δήλωσαν ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το όργιο βίας και καταστολής που γνώρισαν σήμερα οι πολίτες του Μεσολογγίου.

Πηγή φωτογραφιών: onairnews.gr 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)