to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

5:59 | 07.11.2013

Πολιτική

Μέρες μνημονιακού "γύψου"-Εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ (διαρκής ενημέρωση)

Τα ΜΑΤ μπήκαν στην ΕΡΤ γύρω στις 4.20 το πρωί. Κάλεσμα από τους εργαζόμενους για συμπαράσταση. Συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο σήμερα στις 4 μ.μ.


Στις 4.20 το πρωί εισέβαλλαν από την πλαϊνή πόρτα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με εντολή των Σαμαρά - Βενιζέλου και επίβλεψη της επιχείρησης από τον Ν. Δένδια. Τέσσερις προσαγωγές, ανάμεσά τους και του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ. Σπρώξιμο και χημικά στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αλληλέγγυους στις 6 το πρωί. Κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στις 4 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο αλλά και όπου αλλού συνεχίζουν να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Ακούστε το ηχητικό: τα τελευταία λεπτά της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Δείτε το βίντεο: Όταν ο Παντ. Καψής διαβεβαίωνε ότι τα ΜΑΤ δε θα εισβάλουν στην ΕΡΤ

 

Δύο μέρες πριν: Οι καναλάρχες πήραν το «δωράκι» τους: ψηφίστηκε το άρθρο για τις ψηφιακές άδειες 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων:

ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Σίγησε» η ΕΡΤ – Ήρθε η ώρα να «μιλήσει» ο ιδιοκτήτης της

Η ΔΗΜΑΡ για την εισβολή στην ΕΡΤ

Διαβάστε τα δημοσιεύματα στα Διεθνή ΜΜΕ για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ καθώς και τα αντίστοιχα στα γερμανικά ΜΜΕ.

_____________________________________________________________________________

Οι εξελίξεις με χρονολογική σειρά:

_____________________________________________________________________________

Το ρεπορτάζ από το Συλλαλητήριο στο Ραδιομέγαρο για την προάσπιση της Δημοκρατίας (ενημέρωση)

Και το ρεπορτάζ από τις Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα για την ΕΡΤ

14:50 Σε εξέλιξη είναι από τη 1.30 μ.μ. η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκλήθηκε εκτάκτως, για το θέμα της ΕΡΤ. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, που φθάνει την ώρα αυτή από τις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα αναμένεται πολλά μέλη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσουν το "παρών" στη συγκέντρωση, στην Αγία Παρασκευή, στις 4 μ.μ.

 

14:15 Το βίντεο του Guardian για την εκκένωση της ΕΡΤ (για το σχετικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας δείτε εδώ):

14:05 Κόσμος συγκεντρώνεται έξω από το Ραδιομέγαρο (φωτογραφίες από naftemporiki.gr):

13:49 Κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην ΕΡΤ

 

13:29  Βίντεο του rt.com για την αστυνομική εισβολή στην ΕΡΤ 

13.00 Νέοι-Νέες ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση στην ΕΡΤ: Οι μέρες της μνημονιακής «δημοκρατίας» τους είναι μετρημένες

12.55: Η ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ: Η συγκυβέρνηση σε αυταρχικό κατήφορο χωρίς τέλος

12.43: Ο Παντ. Καψής βιάζεται: Σε δύο εβδομάδες η ΔΤ στο Ραδιομέγαρο

Σε δύο εβδομάδες θα μπει η ΝΕΡΙΤ στο Ραδιομέγαρο, ισχυρίστηκε μιλώντας στον «Βήμα FM» ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελής Καψής - ο ίδιος που δήλωσε σήμερα ότι «δεν γνώριζε» για την επέμβαση. 

12.31: Ο Νίκος Βούτσης στην Ολομέλεια της Βουλής για την ΕΡΤ: Πράξη πολιτικής αποσταθεροποίησης η έφοδος στην ΕΡΤ

12.30: Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει την επέμβαση στην ΕΡΤ και καλεί στο συλλαλητήριο στις 4 μ.μ.

12.20: Ανακοίνωση της ΕΤΕΡ: "Έξω τα ματ από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση"

12.11: Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Η κυβέρνηση επέλεξε την αστυνομική επέμβαση στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή "για να θολώσουν τα νερά με την τρόικα και τα μέτρα" δήλωσε.

Επισήμανε ότι το κτίριο βρέθηκε σε άριστη κατάσταση και επέρριψε στον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη την ευθύνη για τη μη απογραφή ως τώρα του υλικού που υπάρχει στις εγκαταστάσεις, την οποία, όπως είπε, είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι με εξώδικο από τα μέσα Ιουλίου.

Τέλος, ο κ. Καλφαγιάννης δήλωσε ότι ο αγώνας δεν σταματάει και ανακοίνωσε ότι στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων.

12.09: Το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό, η ΟΛΜΕ, αλλά και η ΚΕΕΡΦΑ βρίσκονται με πανό τους έξω από την ΕΡΤ.

Φωτογραφία από @Skar_

12.05: Τρίωρη στάση εργασίας από 15.00 - 18.00 στα ΜΜΕ κήρυξε η ΕΣΗΕΑ.

11.58: Π. Καψής: Δεν γνώριζα για την επέμβαση

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, σε επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο Π.Καψής δήλωσε άγνοια για την επέμβαση.

11.56: Καλεί σε περιφρούρηση της ΕΡΑ το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Πάτρα: Συνεχίζει να εκπέμπει η ΕΡΑ Πάτρας - Συλλαλητήριο το απόγευμα

11.48: Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το κτήριο της ΕΡΤ 3, στη Λεωφόρο Στρατού, διοργανώνεται στις 4 το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη

11.47: Αρκετός κοσμος τωρα εξω απο το Ραδιομέγαρο.Καλλιτέχνες καταφθάνουν να συμπαρασταθούν στους εργαζομενους.

Embedded image permalink

Φωτογραφία @MakisSinodinos

11.40 ΓΣΕΕ: Η εμμονή της κυβέρνησης στο δόγμα αποφασίζομεν και διατάσσομεν δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη

11:30 ΑΔΕΔΥ: Καταγγελία για την επέμβαση στην ΕΡΤ και κάλεσμα στο συλλαλητήριο στις 4 μ.μ.

11.28 Π. Σκουρλέτης: «Σαν μπουκαδόροι εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο»

11.15: Οι συγκεντρωμένοι πηγαίνουν προς το Ραδιομέγαρο. Υποχώρησαν τα ΜΑΤ και ενώθηκαν οι συγκεντρώσεις η μία απο την πλατεία Αγίας Παρασκευής με αυτή κοντά στην είσοδο της ΕΡΤ.

11.00 Καταγγελία δημοσιογράφου για προπηλακισμό από τα ΜΑΤ.

10.58 Εμποδίζει την πορεία προς το Ραδιομέγαρο η Αστυνομία. Με συνθήματα απαντούν οι συγκεντρωμένοι, Κλείνει και το δεύτερο ρεύμα της Μεσογείων. Πληθαίνει ο κόσμος που συγκεντρώνεται. 

Φωτογραφία από @v_vasilopoulos

10.56: ΠΑΣΟΚ: Αντιδρούν μόνοι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο

"Η αποκατάσταση της νομιμότητας, η ελεύθερη και καθολική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι επιβεβλημένο καθήκον των συντεταγμένων αρχών της πολιτείας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος", σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την εκκένωση του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Όπως αναφέρει, "οι μόνοι που αντιδρούν είναι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων, καλύπτοντας μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων".

 
 
 

10.53: Την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. «Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στην ανεργία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

10.50: Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

10.30:  Προς κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι Ενώσεις Τύπου για την επέμβαση στην EΡΤ. Έκτακτο ΔΣ σε λίγη ώρα στην ΕΣΗΕΑ με τα προεδρεία και άλλων ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο.

 

10.15:  Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Είναι ένα υπέροχο πρωινό, φθινοπωρινό. Εγώ πολύ το χάρηκα διότι επί Μεταξά δεν ζούσα, επί 7ετίας ήμουν πάρα πολύ μικρό παιδί. Επιτέλους ζω κι εγώ την καινούργια δικτατορία».

10.10: Ανησυχία και στην ΕΡΤ3 για επέμβαση των ΜΑΤ, κάλεσμα και στη Θεσσαλονίκη για τις 4 μ.μ. στο κτίριο της ΕΤ3. Εργαζόμενος της ΕΤ3 και η Δ. Χαραλαμπίδου μιλούν αυτή την ώρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 

10.05: Δείτε το βίντεο: Ξημέρωμα στη Μεσογείων: τα ΜΑΤ σπρώχνουν εργαζόμενους, βουλευτές, αλληλέγγυους (βίντεο) 

10.00: Π. Καλφαγιάννης: Παράνομα και φασιστικά προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά «Η κυβέρνηση παράνομα, φασιστικά, με ψέματα προσπάθησε να θολώσει για άλλη μια φορά τα νερά, να στρέψει το βλέμμα του κόσμου αλλού και όχι στην τρόικα και στα νέα μέτρα που έρχονται», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης, σχολιάζοντας την επέμβαση της αστυνομίας στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής και την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ. «Μέχρι χθες», πρόσθεσε, «έλεγαν ότι δεν θα έρθουν ματ και δεν έπρεπε να έρθουν ματ όπως και ο έτερος καππαδόκης, οι του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι ποτέ δεν πρέπει να μπουν ματ στην ΕΡΤ».

Ο κ. Καλφαγιάννης είπε τέλος πως ο εισαγγελέας ενημέρωσε το πρωί τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ ότι «δεν είχε κανένα χαρτί και καμία εντολή». «Παρόλα αυτά ήρθε με τη συνοδεία 250 και πλέον αστυνομικών δυνάμεων και ενώ μας ενημέρωσε ότι δεν είχε καμία εντολή μετά από πέντε λεπτά μας συνέλαβαν», κατέληξε.

 

9:30 Με εντολή Σαμαρά η επέμβαση στην ΕΡΤ. Το επιχειρησιακό σκέλος επέβλεπε ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας. Ο εισαγγελέας δηλώνει πως κλήθηκε από την αστυνομία για να επιβλέψει την «καταμέτρηση».

Μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ελήφθη η απόφαση για την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

9:00 Ο βουλευτής του ΚΚΕ από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής εξέφρασε τις αγωνίες των εργαζομένων στην πρώην ΕΡΤ. «Καταγγείλαμε όλη αυτή την επιχείρηση και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων και ζητάμε και το μαζικό κίνημα να στηρίξει αυτό τον αγώνα», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής. Και πρόσθεσε: «Ανησυχούν πολύ οι εργαζόμενοι για το αρχείο που κινδυνεύει. Μιλούν ακόμη και για φόβο προβοκάτσιας και λεηλασίας».

«Μετά το μαύρο της ΕΡΤ και τις μαζικές απολύσεις, η κρατική βία και τρομοκρατία δείχνει σήμερα το πρόσωπό της, δεν πρέπει να περάσει. Καλούμε το λαό να αντισταθεί και να φτιάξει ακόμα περισσότερες εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης», δήλωσε το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου.

8:58 Π. Λαφαζάνης: Έκνομες ενέργειες από την κυβέρνηση

Για κατάληψη και κατοχή της ΕΡΤ από τα ματ μίλησε στον τ/σ STAR ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε παράνομη και αντισυνταγματική την κυβέρνηση, καθώς -όπως είπε- προβαίνει σε έκνομες ενέργειες, ενώ δεν έχει ψηφιστεί κανένας νόμος που να κλείνει την ΕΡΤ και εκανε λόγο για βρόμικη επιχείρηση των ΜΑΤ. 

«Σήμερα», πρόσθεσε, «είναι μια μαύρη μέρα για την Ελλάδα, μια μαύρη μέρα για τη δημοκρατία, μια μαύρη μέρα για την ενημέρωση και τον πολιτισμό». 

 

8:55 Σ. Κεδίκογλου: Έπρεπε να τερματιστεί μία «παράνομη κατάληψη»

Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της ομαλότητας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου στον ΑΝΤ1 για την επιχείρηση εκκένωσης των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

«Έπρεπε να τερματιστεί μία παράνομη κατάληψη και αυτό έγινε με τον καλύτερο τρόπο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή», τόνισε.

 
 
 

8:55 Δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου

 

Πηγή: Ναυτεμπορική

8:25: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι η επιχείρηση δεν βρίσκεται υπό την ευθύνη της Εισαγγελίας και τονίζει πως το γεγονός ότι η επέμβαση μέσα στη νύχτα δεν συνάδει με μια δημοκρατία. Καταγγέλλει επίσης την έκνομη απαγόρευση της εισόδου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ στο Ραδιομέγαρο. Τόνισε ότι η επέμβαση αποτελεί παραβίαση και κατάλυση της συνταγματικής νομιμότητας. "Πραξικόπημα εναντίον του εαυτού της και της λογικής κάνει η κυβέρνηση" τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

8.00: «Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της δουλειάς των συναδέλφων μας» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, η οποία βρίσκεται με τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης, έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο.

«Δέκα μέρες πριν από την επέτειο της χουντικής επέμβαση στο Πολυτεχνείου, η τροϊκανή κυβέρνηση εισέβαλε με τον ίδιο τρόπο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ζητάω το αυτονόητο, να μπω στο Ραδιομέγαρο γιατί δεν μπορεί να γίνεται αυτό χωρίς την παρουσία των εργαζομένων» δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.

7.55 Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις προσαχθέντες από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

7:47 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται έξω από τα κάγκελα του Ραδιομεγάρου είναι Ν. Βαλαβάνη, Ν. Βούτσης, Δ. Στρατούλης, Ζ. Κωνσταντοπούλου, Χρ. Καραγιαννίδης, Μ. Μπόλαρη, Αφρ. Σταμπουλή, Χρ. Μαντάς, Θ. Φωτίου και από το ΚΚΕ οι Δ. Μανωλάκου και Σπ. Χαλβατζής.

7:45 Ο Π. Λαφαζάνης ζήτησε να εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο από τα ΜΑΤ με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

 

7:39 Εικόνα από το Ραδιομέγαρο

7:38 Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση: Θα συνεχίσουμε με την παρουσία μας τον αγώνα και θα απαιτήσουμε την είσοδό μας στο ραδιομέγαρο. Ντροπή για αυτού του είδους τη Δημοκρατία.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

7.35 «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται η καταγραφή μόνο από αστυνομικούς. Αν καταστραφούν μηχανήματα θα είναι ο κ. Δένδιας υπεύθυνος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης στο Mega.

 

7.26: Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητούν από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει άμεσα 24ωρη πανεργατική απεργία.  Στην είσοδο του Ραδιομεγάρου τώρα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και εκπρόσωποι άλλων φορέων, ζητώντας από τον εισαγγελέα να μπουν μέσα στο  Ραδιομέγαρο. Φόβοι από τους εργαζόμενους για το τι μπορεί να συμβεί κατά την «καταμέτρηση» μηχανημάτων και υλικού.

 

7.23: Η ΔΤ δεν μεταδίδει τίποτε σχετικό με την εκκένωση της ΕΡΤ.

Τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την άνοδο της Μεσογείων από το ύψος του σούπερ μάρκετ πριν το Ραδιομέγαρο, έχοντας απωθήσει τους συγκεντρωμένους ως την πλατεία της Αγ. Παρασκευής.

7.19: Και οι δύο πύλες του ραδιομεγάρου είναι κλειστές. Η επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας, μεταδίδει το ΑΠΕ.

7:11 Ένταση επικράτησε πριν λίγο έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων.

7.10: "Απολύστε τον Σαμαρά όχι τους εργαζόμενους της ΕΡΤ"

Embedded image permalink

 Φωτογραφία από τον MakisSinodinos με το πλακάτ μπροστά από τα ΜΑΤ.

7.01:  «Παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια» χαρακτήρισε την επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της ΕΡΤ ο βουλευτής του Δ. Στρατούλης, με δηλώσεις του στον Σκάι. Ο Δ. Στρατούλης έκανε λόγο για «μαύρη επιχείρηση μέσα στη μαύρη νύχτα» και ανέφερε πως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή έχει ζητήσει ενημέρωση για την επέμβαση των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να έχουν βρει ανταπόκριση. «Σαν τους κλέφτες στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δίνουν αγώνα», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη πράξη των απώθηση των συγκεντρωμένων

Δείτε το πρόγραμμα της ΕΤ3

7.00: Οι ορδές των ΜΑΤ στη λεωφόρο Μεσογείων ενάντια στους εργαζόμενους και τους αλληλέγγυους:

6.57: Στην είσοδο του Ραδιομεγάρου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας να μπει στο χώρο που πλέον εχουν καταλάβει τα ΜΑΤ.

6:50: Στο Κόκκινο 105,5 διαρκής ενημέρωση για την εισβολή στην ΕΡΤ με τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη.

 

6.45 π.μ.:  Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αυτήν την ώρα έχει ξεκινήσει καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτήριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση.

Και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων είναι κλειστά.

Συνεχίζεται η μετάδοση προγράμματος των εργαζομένων της ΕΤ3 στο ertopen.com

Embedded image permalink
6.43: Φωτογραφία από τον MakisSinodinos με τα ΜΑΤ μπροστά από την ΕΡΤ
 

6:40: Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ.

 
6:29: Στρατούλης: Όλοι στην ΕΡΤ!
 

6:26: Τα ΜΑΤ χτύπησαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη και Χρήστο Μαντά.

 
 

6:24: Συνεχίζεται η απώθηση των διαδηλωτών της ΕΡΤ από τα  ΜΑΤ

 

6:18: Tα ΜΑΤ χτυπάνε κόσμο ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

 

Δημήτρης Βίτσας κατά τις 6 το πρωί  στο Κόκκινο: Μπήκαν στην ΕΡΤ νύχτα, να τους διώξουμε από την κυβέρνηση μέρα μεσημέρι.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Η φωτογραφία από τον Δρομογράφο, κατά τις 6 π.μ.

6:15: Πέφτουν χημικά και τα ΜΑΤ απωθούν τον κόσμο προς την πλατεία της Αγ .Παρασκευής

 

6:12 πμ: Τα ΜΑΤ περικυκλώνουν τους συγκεντρωμένους μπροστά στο ραδιομέγαρο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)