to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:04 | 22.09.2014

Διεθνή

Μέλος του Ισλαμικού Κράτους προτρέπει σε δολοφονίες

Ο ίδιος κάλεσε τους ισλαμιστές μαχητές στη χερσόνησο του Σινά να κλιμακώσουν τις επιθέσεις κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας και «να συνεχίσουν τους αποκεφαλισμούς»


Κάλεσμα στους υποστηρικτές του να σκοτώσουν πολίτες των χωρών που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών απηύθυνε το Ισλαμικό Κράτος, μέσω εκπροσώπου της οργάνωσης.

«Εάν μπορείτε να σκοτώσετε έναν Αμερικανό ή Ευρωπαίο άπιστο- κυρίως κακούς και βρωμερούς Γάλλους- ή έναν Αυστραλό ή Καναδό, ή οποιονδήποτε πολίτη χώρας που συμμετέχει στο συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, στηριχθείτε στον Αλλάχ και σκοτώστε τον με οποιονδήποτε τρόπο», ανέφερε ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους, στο μήνυμά του.

Ο ίδιος κάλεσε τους ισλαμιστές μαχητές στη χερσόνησο του Σινά να κλιμακώσουν τις επιθέσεις κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας και «να συνεχίσουν τους αποκεφαλισμούς».

«Παγιδέψτε τους δρόμους με εκρηκτικά. Επιτεθείτε στις βάσεις τους. Κάντε επιδρομές στα σπίτια τους. Κόψτε τους τα κεφάλια. Μην τους αφήσετε να αισθανθούν ασφαλείς», ανέφερε.

Μέλος της οργάνωσης Μπάιτ αλ-Μάκντις, η οποία έχει σκοτώσει εκατοντάδες μέλη των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας τον τελευταίο χρόνο, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει προσφέρει στην ισλαμιστική οργάνωση οδηγίες για αποτελεσματικότερη δράση.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών, έχουν παραδεχθεί ότι υπάρχει συντονισμός ανάμεσα στις ένοπλες ισλαμικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή του Σινά και στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά έχουν αρνηθεί την παρουσία τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)