to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:30 | 03.03.2023

Κοινωνία

«Η θλίψη μας γίνεται οργή»: Μεγάλη πορεία φοιτητών - μαθητών στην Αθήνα για την τραγωδία στα Τέμπη

Πλημμύρισε μαθητές και φοιτητές το κέντρο της Αθήνας στη μεγάλη διαδήλωση το μεσημέρι της Παρασκευής 3/3, σε ένδειξη πένθους τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, αλλά και απαιτώντας να σταματήσει το κρύψιμο των ευθυνών. Νέες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας το απόγευμα.


(φωτ.: Κ. Τζούμας/Eurokinissi)

Η νεολαία πλημμύρισε τους δρόμους της πρωτεύουσας σήμερα, Παρασκευή 3 Μαρτίου, δυο μέρες μετά την τρομακτική σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Διαδηλώνοντας το πένθος και τη θλίψη τους για τους συνομήλικούς της που βρήκαν το θάνατο στα συντρίμμια του φλεγόμενου τρένου, με πλακάτ που γράφουν «στείλε μου όταν φτάσεις», αφήνοντας μαύρα μπαλόνια στον ουρανό. Ζητώντας να μην επιχειρηθεί συγκάλυψη, ζητώντας απόδοση ευθυνών, ζητώντας δικαιοσύνη.

«Τα κέρδη τους - οι νεκροί μας» γράφει χαρακτηριστικά το πανό των φοιτητικών συλλόγων, ενώ δεκάδες μαύρα μπαλόνια αφέθηκαν να πετάξουν σε ένδειξη πένθους.

Οι μαθητές και οι φοιτητές κράτησαν ενός λεπτού σιγή έξω από τη Βουλή για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος, ενώ ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν. «Για τα παιδιά στα Τέμπη... Για τις οικογένειές τους... Και για εμάς..», ανέφερε το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή».

Στα γραφεία της Hellenic Train ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών. Ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν, μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας. «Για τα παιδιά στα Τέμπη... Για τις οικογένειές τους... Και για εμάς...», ανέφερε το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή», αναφέρει πανό φοιτητών. Στη συνέχεια, μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή. Τελικά, κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Hellenic Train, όπου και ολοκληρώθηκε η πορεία.

Ανάλογες διαμαρτυρίες έγιναν σήμερα και σε άλλες πόλεις, ανάμεσά τους Βόλο και Πάτρα. Υπενθυμίζεται ότι για τις 7 το απόγευμα έχει καλεστεί νέα διαμαρτυρία για το έγκλημα στα Τέμπη, στην Αθήνα (Σύνταγμα), στη Θεσσαλονίκη και δεκάδες άλλες πόλεις - δείτε το κάλεσμα της Αλληλεγγύης για Όλους.


«Το πάμε κι όπου βγει δεν βγαίνει πουθενά, μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά» ανάμεσα στα συνθήματα που φωνάζουν οι φοιτητές:

«Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή»:

Και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους:

«Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να συγκαλυφθεί»:

Βίντεο:

Στα γραφεία της Hellenic Train η νεανική πορεία έφτασε κατά τις 2.30 το μεσημέρι:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)