to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:25 | 14.06.2016

πηγή: neakriti.gr

Κοινωνία

Μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο - Πολλά πύρινα μέτωπα στην Κρήτη

Πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα με φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο με σύμμαχος τους δυνατούς ανέμους που πνέουν εως 7-8 Μπορφόρ. Απροσεξία και νότιοι άνεμοι καίνε δεκάδες στρέμματα γης στην Κρήτη. Στο Ρέθυμνο καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα.


Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκαν πέντε φωτιές με τη μεγαλύτερη που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα να καίει δορτολιβαδική έκταση Δυτικά της Μονής Αρκαδίου από το Καβούσι έως τα Κεδιανά.

Στην περιοχή επιχειρούν από τις 02.10 τα ξημερώματα : 11 αυτοκίνητα της πυροσβεστικής με 20 υπαλλήλους, ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ νωρίς το πρωί η δύναμη ενισχύθηκε και με ένα ελικόπτερο.

Πολλά ανοιχτά μέτωπα

Παραμένοντας στο Ρέθυμνο, στη Σκεπαστή Μυλοποτάμου κάηκαν 15 στρέμματα γεωργικής έκτασης. Η φωτιά εκδηλώθηκε κατά τη 01.00 τη νύχτα και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 05.30 το πρωί. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της πήραν μέρος 2 πυροσβεστικά με 4 άνδρες.

Στην Αξό φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 24.00 τα μεσάνυχτα και τέθηκε υπό έλεγχο στις 05.00 το πρωί. Κάηκαν 2 στρέμματα γεωργικής έκτασης ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης της πήραν μέρος 2 πυροσβεστικά με 4 άνδρες.

Στο Χουμέρι Μυλοποτάμου κάηκαν επίσης 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης από φωτιά που εκδηλώθηκε κατά τη 01.00 τη νύχτα και τέθηκε υπό έλεγχο επίσης νωρίς το πρωί. Στην περιοχή επιχείρησε ένα αυτοκίνητο με δύο άνδρες.

Στις Βρύσες και στην περιοχή Γενίμ Μετόχι, κάηκαν 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Η φωτιά εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα και τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το πρωί. Στην περιοχή επιχείρησαν 7 αυτοκίνητα με 20 άνδρες.

Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στη Κνωσό

Στο Ηράκλειο και στην Κνωσό η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας προκαλώντας πανικό στους κατοίκους καθώς έφτασε στις αυλές των σπιτιών τους, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί, 23 στρέμματα χορτολιβαδικής  έκτασης, 2 γεωργικής και 12 δασικής. Στην περιοχή παραμένουν 2 πυροσβεστικά με 6 άνδρες.

Την προσοχή όλων μας εφιστά η Πυροσβεστική καθώς η απροσεξία , οι φωτιές που δεν σβήνουν όταν καίγονται υπολείμματα καλλιεργειών αν και δεν επιτρέπεται , παράλληλα με τους δυνατούς νοτιάδες προκαλούν μεγάλες ζημιές στο περιβάλλον και στις περιουσίες  μας, ενώ θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων που καλούνται να τις σβήσουν, υπό δυσμενείς συνθήκες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)