to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:07 | 17.02.2014

πηγή: alterthess

Κοινωνία

Με μαύρες σημαίες και τα οχήματά τους οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη

Αυτοκινητοπομπή στη Θεσσαλονίκη με αγροτικά οχήματα, μαύρες σημαίες και ένα τρακτέρ στην κεφαλή της πορείας πραγματοποίησαν αγρότες από την Επανομή, τον Τρίλοφο, την Θέρμη την Γαλάτιστα, την Αν. Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική που έχουν στήσει μπλόκο στα "Πράσινα Φανάρια" στο αεροδρόμιο.


Οι αγρότες έφτασαν το μεσημέρι στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου και θυροκόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην είσοδο του Υπουργείο. Οι αγρότες αντιδρούν στην τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων σε όσους έχουν τζίρο καω των  40.000 ευρώ και ζητούν φορολόγηση με βάση το καθαρό εισόδημα και όχι το πρώτο ευρώ. Επίσης στο ψήφισμά τους αναφέρεται το αίτημά τους για επίλυση των προβλημάτων φορολόγησης καθώς και η μείωση του κόστους παραγωγής. Ζητούν ακόμη να μπει φρένο στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ. Τέλος οι αγρότες ζητούν να δοθούν άδεις για οινοπαραγωγή στους μικρούς καλλιεργητές.

Εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου χωρίς όμως να προβούν σε ανακοινώσεις σχετικά με το αποτέλεσμα της συνάντησης.Μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας οι αγρότες επέστρεψαν στο μπλόκο "Πράσινα Φανάρια" και προεξήγγειλαν την συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλαλλητήριο την Τετάρτη στην Αθήνα.

Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)