to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:45 | 25.04.2013

Πολιτική

Με δανεικούς εργάτες η επικοινωνιακή φιέστα Σαμαρά στην Ολυμπία Οδό

Φιέστα με δανεικούς εργαζόμενους και μηχανήματα από άλλες εταιρείες διοργάνωσε ο πρωθυπουργός εμπαίζοντας την κοινή γνώμη ότι "έρχεται η ανάπτυξη στη χώρα". Το σόου περιελάμβανε εργάτες από άλλες εταιρίες, οι οποίοι ντύθηκαν με γιλέκα της Ολυμπίας Οδού και μεταφερόμενα μηχανήματα, όπου μπήκαν πρόχειρα ταμπελάκια "Ολυμπία Οδός".


Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία του Τσελεπή Θεόδωρου, άνεργου ηλεκτροσυγκολλητή και πρώην προέδρου του Σωματείου εργαζομένων στην Ολυμπία Οδό «Η ΓΑΛΑΡΙΑ»

Απατεώνες παίζουν με τη ζωή μας.

Αν ο Μπεν Άφλεκ γνώριζε τον Σαμαρά θα μπορούσε να σκηνοθετήσει μια νέα επιχείρηση ARGO και να διεκδικήσει εκ νέου το Oscar σκηνοθεσίας αυτή τη φορά για το 2013. Οι χιλιάδες απολυμένοι της Ολυμπίας Οδού πιθανόν να μην την έβλεπαν ποτέ γιατί ακόμα και τα 7 ευρώ για διασκέδαση είναι  περιττά έξοδα όταν δεν έχεις να αγοράσεις τα απαραίτητα.

Την Πέμπτη 25 Απριλίου Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο Β. Βενιζέλος και ο Ν. Τσούκαλης επιθεώρησαν τα έργα της Ολυμπίας Οδού που επαναξεκινούν.

Αλήθεια βρε ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ποια Ολυμπία Οδός?

Δεν υφίσταται καμία Ολυμπία οδός κανένα έργο.

Δεν υπάρχει σύμβαση σε ισχύ. Υπάρχει μόνο διακοπή εργασιών και τίποτε άλλο.

Εδώ και μερικές βδομάδες στήνεται το σκηνικό της επιχείρησης εξαπάτησης χιλιάδων ανέργων και των οικογενειών τους. Τι συμβαίνει όμως πραγματικά?

Στην φιέστα που παρουσιάστηκε ως επανεκκίνηση της Ολυμπίας Οδού μεταφέρονται εργάτες του «ΑΚΤΩΡ» από εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου «ΜΟΡΕΑΣ», ντύνονται με γιλέκα της «Ολυμπίας Οδού» βαφτίζονται εργαζόμενοι της «Ολυμπίας Οδού» και θα παριστάνουν πως εργάζονται.

Μεταφέρονται φορτηγά της εταιρίας «ΣΒΩΛΟΣ» από το λιμάνι της Πάτρας, βαφτίζονται φορτηγά της «Ολυμπίας Οδού» και θα κάνουν πως εργάζονται.

Μεταφέρονται χωματουργικά μηχανήματα δίχως άδειες, ασφάλειες και πινακίδες βαφτίζονται μηχανήματα της «Ολυμπίας Οδού» και θα κάνουν πως εργάζονται.

«Προσλαμβάνονται» πρώην εργαζόμενοι της «Ολυμπίας Οδού» που γνωρίζουν τα μέρη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για όσο θα διαρκέσει η φιέστα με την υπόσχεση πως θα προτιμηθούν  όταν ξανά ξεκινήσει η «Ολυμπία Οδός»

Μεταφέρθηκαν 4 τουλάχιστον ημιφορτηγά 4Χ4 κίτρινου χρώματος του αυτοκινητόδρομου «ΜΟΡΕΑΣ» και με πρόχειρο ταμπελάκι «Ολυμπία Οδός» θα κάνουν πως εργάζονται στα εργοτάξια της «Ολυμπία Οδός».

Όλοι αυτοί όταν τελειώσει το σόου Χατζηδάκη-Σαμαρά-Βενιζέλου-Δημάρ θα επιστρέψουν στην κυριολεξία από κει που ήρθαν.

Ας απαντήσει κάποιος. Γιατί δεν μπορεί κανείς να προσλάβει κανένα εργαζόμενο στην Ολυμπία Οδό? Μήπως γιατί δεν υφίσταται έργο? Γιατί μαζεύουν χιλιάδες βιογραφικά σε σύμβαση παραχώρησης που δεν υφίσταται εξαπατώντας χιλιάδες οικογένειες που ζουν δίχως το παραμικρό έσοδο? Γιατί όλη αυτή η φιέστα? Για να παρουσιαστεί ως αξιόπιστος ο υπουργός? Για να δοθεί το αίσθημα της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης? Γιατί παρουσιάζουν ως συμφωνία για επανεκκίνηση κάτι που δεν υφίσταται αφού δεν υπάρχει συμφωνία για χρηματοδότηση από τις τράπεζες? Γιατί μιλάνε για επανεκκίνηση όταν ακόμα οι ίδιες οι εταιρίες δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους για ξαναμοίρασμα του έργου που μίκρυνε μέχρι την Πάτρα?  Γιατί ετοιμάζονται να περάσουν τη νέα σύμβαση παραχώρησης μέσα στο καλοκαίρι?

Μία συμβουλή μόνο. Μην κάνει το λάθος και ζητήσει ο Σαμαράς την άδεια κατεδάφισης της γέφυρας του Μεγανίτη γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Αυτά τα λίγα για το σόου Χατζηδάκη-Σαμαρά-Βενιζέλου-Δημάρ και έπεται και συνέχεια…

------------------

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σχολίασε την «προκλητική επικοινωνιακή φιέστα» του πρωθυπουργού τονίζοντας πως «η σκληρή πραγματικότητα των εγκαταλελειμμένων αυτοκινητόδρομων, των απαράδεκτων συμβάσεων με τους μεγαλοεργολάβους, των χιλιάδων θέσεων εργασίας που καταστρέφονται καθημερινά εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής» διαψεύδει πανηγυρικά τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα:«Με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια» ο Σαμαράς

Για προσπάθεια δημιουργίας ψευδαισθήσεων ότι η χώρα μπαίνει στην ανάπτυξη κάνει λόγο ο βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, τονίζοντας ότι "με την φιέστα θέλουν να αποκρύψουν ότι περικόπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι του φυσικού αντικειμένου του έργου της Ολυμπίας Οδού που είναι το κομμάτι Πάτρα – Πύργος - Τσακώνα".

Από την πλευρά της, η βουλευτής Αχαΐας, Μαρίας Κανελλοπούλου κάνει λόγο για σόου με δανεικούς εργαζομένους που εμπαίζει την κοινή γνώμη. "Επιχειρούν να αποκρύψουν την πλήρη αδράνειά τους ως προς τα έργα υποδομής της Αχαΐας εγκαθιστώντας στα εγκαταλειμμένα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού σήμερα το πρωί άτομα, μηχανήματα και οχήματα που μέχρι χθες και τα προηγούμενα 3 χρόνια ήταν άφαντα", σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Ακολουθούν ολόκληρες οι δηλώσεις των βουλευτών: 

Δήλωση Θ. Πετράκου, βουλευτή Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ 

Θέμα: «Για να κρύψουν το «κούρεμα» διοργανώνουν φιέστα»

«Ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς μαζί με τους εκπροσώπους των συνιστωσών του, κυρίους Βενιζέλο και Τσούκαλη διοργανώνουν φιέστα σήμερα στο δρόμο Κορίνθου – Πάτρας επιδιώκοντας να δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις στους πολίτες ότι μπαίνει η χώρα στην ανάπτυξη.

Με την φιέστα θέλουν να αποκρύψουν ότι περικόπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι του φυσικού αντικειμένου του έργου της Ολυμπίας Οδού που είναι το κομμάτι Πάτρα – Πύργος - Τσακώνα. Ο κ. Σαμαράς έχει χρόνο για φιέστες, δεν είχε όμως χρόνο εδώ και 5 μήνες να συναντηθεί με τους Βουλευτές, την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Δυτικής Ελλάδος και της Πελοποννήσου όπως ζητούσαμε για να του θέσουμε το θέμα και να απαιτήσουμε να μην περικοπεί και παραπεμφθεί στις καλένδες το κομμάτι Πάτρα –Πύργος - Τσακώνα. 

Μείζον θέμα επί πλέον όμως δημιουργείται μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας των συντακτών ότι «με δανεικούς εργάτες αλλά και μηχανήματα στήνεται η σημερινή φιέστα». Όπως καταγγέλλει ο απολυμένος Πρόεδρος του σωματείου «Γαλαρία» των εργαζομένων στην «Ολυμπία Οδό» κ. Θόδωρος Τσελεπής « οι εργάτες θα μεταφερθούν από τα εργοτάξια της Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και τα μηχανήματα από το λιμάνι της Πάτρας» αφού όπως στη συνέχεια τονίζει «δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις γιατί δεν ισχύουν οι συμβάσεις του 2007 και αυτές θα γίνουν μετά από την κύρωση από την Βουλή της νέας συμφωνίας».

Δυστυχώς για την τρικομματική κυβέρνηση τα «παραμύθια της» ότι οι μπουλντόζες θα ξεκινήσουν στις 25 Απρίλη αποκαλύπτονται. Δεν μπορεί να ξεγελάσει τον λαό με «παραμύθια και ψέματα».

Για μια ακόμη φορά απαιτούμε να γίνει όλος ο δρόμος Κόρινθος – Πύργος - Τσακώνα και να γίνει τώρα.»

Δήλωση της βουλευτού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρίας Κανελλοπούλου 

Επίσκεψη Σαμαρά,Βενιζέλου στην Ολυμπία Οδό: Φιέστα με δανεικούς εργαζόμενους!

Η τρόικα εσωτερικού, λίγο πριν την ψήφιση του Μνημονίου 4, επιχειρεί με σόου και εμπαιγμούς της κοινής γνώμης να δημιουργήσει μία κατάσταση ευφορίας και αισιοδοξίας.

Επιχειρούν να αποκρύψουν την πλήρη αδράνειά τους ως προς τα έργα υποδομής της Αχαΐας εγκαθιστώντας στα εγκαταλειμμένα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού σήμερα το πρωί άτομα, μηχανήματα και οχήματα που μέχρι χθες και τα προηγούμενα 3 χρόνια ήταν άφαντα.

Αλήθεια, ποιος επικοινωνιακός γίγαντας του πρωθυπουργικού επιτελείου νομίζει ότι η τεχνολογία και η πληροφόρηση βρίσκονται ακόμα στη δεκαετία του 1950;

Αν οι Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν πραγματικά να δουν τι συμβαίνει στους θανατηφόρους και παρατημένους δρόμους της Αχαΐας, ας τον διανύσουν καθημερινά όπως τον διανύουν εδώ και 3-4 χρόνια οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες, οι επιχειρηματίες και οι τουρίστες.

Εδώ και κάποιους μήνες, αντί η κυβέρνηση να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι των κατασκευαστών και των τραπεζών που τους στηρίζουν ώστε τα έργα να αποπερατωθούν άμεσα, τους δίνουν αποζημιώσεις και φορτώνουν τη ζημιά στους πολίτες μέσω των διοδίων. Και για να κρύψει την αδράνειά της, έχει βάλει εδώ και κάποιες εβδομάδες εργαζόμενους να κλαδεύουν τα φυτά παραλλήλως του δρόμου.

Αρκετά πια με τις παιδαριώδεις επικοινωνιακές πρακτικές του κ. Σαμαρά. Αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι, θα ήταν σίγουρα φαιδροί.»

*Φωτογραφία από in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)