to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 29.03.2024

Κοινωνία

Μαζικές απολύσεις στην εταιρεία Mitel - Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Το Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και κινητοποίηση. Θα ακολουθήσουν δράσεις σε συνεργασία και με το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ)


Όπως ενημερώνει το Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: «Χθες η διοίκηση της εταιρίας μας ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις 11 συναδέλφων μας μέσα στον Απρίλιο. Όπως είχαμε αναφέρει από τις πρώτες μέρες που συζητήθηκε η εξαγορά από την Mitel και με την εμπειρία από τέτοιες συγχωνεύσεις στο τέλος τον «λογαριασμό» τον πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Όλες αυτές οι «φανφάρες» για Great place to Work και ότι οι εργαζόμενοι είμαστε το πιο valuable asset της εταιρίας πάνε περίπατο αμέσως μόλις δεν «βγουν» οι αριθμοί στο business plan!

Επειδή όμως εμείς δεν είμαστε αριθμοί αλλά άνθρωποι με δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και την αξιοπρεπή ζωή, θέλουμε να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας στον 21ο αιώνα, να ζήσουμε τις οικογένειες μας, δεν θα επιτρέψουμε να απολυθούν συνάδελφοι μας.

Ας βρει άλλο τρόπο η εταιρία να διαμορφώσει το επιχειρηματικό της σχέδιο. Δεν περισσεύει κανένας συνάδελφος! Όλες οι ομάδες είναι υποστελεχωμένες, εργάζονται στο όριο και είμαστε μονίμως «με τη ψυχή στο στόμα» για να βγάλουμε σε περιορισμένο χρόνο ένα αξιοπρεπές προϊόν χωρίς σφάλματα και με ολοκληρωμένη λειτουργικότητα.

Όχι απολύσεις αλλά προσλήψεις απαιτούμε να πραγματοποιηθούν! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα το διεκδικήσουμε όλοι μαζί συλλογικά. Δεν ανεχόμαστε τις επόμενες μέρες να «παίξουμε» στην ιδιότυπη ρωσική ρουλέτα ποιον συνάδελφο μας θα πετάξει σήμερα στο δρόμο η εταιρία!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές για ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Και ο τελευταίος συνάδελφος που δεν έχει δώσει την εγγραφή του στο Σωματείο πρέπει να το πράξει άμεσα. Κανένας μόνος του, όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη!

Έχουμε τα «μάτια μας και τα αυτιά μας ανοικτά», κανένας συνάδελφος να μην υπογράψει την απόλυση, ερχόμαστε άμεσα σε επαφή με το Σωματείο! Όλοι μαζί να αποφασίσουμε πως θα δράσουμε οργανωμένα το επόμενο διάστημα!

Απαιτούμε προσλήψεις και όχι απολύσεις!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)