to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:56 | 17.12.2012

Κοινωνία

"Μαζί να τα Φάμε" - 2η διανομή τροφίμων 23/12 στο Χαλάνδρι

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλανδρίου «Μαζί …να τα Φάμε», δημιουργήθηκε από πολίτες του Χαλανδρίου με στόχο να παρέμβει στη διαδικασία διάθεσης βασικών ειδών διατροφής, φέρνοντας σε επαφή τους συμπολίτες μας –φυσικά ανεξάρτητα από το χρώμα ή την εθνικότητά τους - με παραγωγούς, με παραγωγικούς συνεταιρισμούς ή με εταιρείες παραγωγής και εμπορίας που επιθυμούν να διαθέσουν τα είδη τους με φθηνότερες τιμές.


Χωρίς εξάρτηση από κάποιο πολιτικό φορέα επιθυμούμε ταυτόχρονα να αναπτύξουμε  συμμετοχικές μορφές δημοκρατικής αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης σε μόνιμη βάση, οργανώνοντας διανομές σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 
Η πρώτη ανοικτή διάθεση τροφίμων με χαμηλές τιμές στις αρχές του Δεκέμβρη είχε εντυπωσιακή επιτυχία αφού διατέθηκαν περισσότεροι από 10 τόνοι προϊόντων.
 
Συνεχίζουμε την προσπάθεια με δεύτερη διανομή στις 23 Δεκέμβρη, από τις 8.30 έως 12.00 στο Κάτω Χαλάνδρι επί της οδού Λευκωσίας και Δυοβουνιώτη, στο χώρο της λαϊκής, πίσω από το Νομισματοκοπείο.

Όπως και την πρώτη φορά, μετά από έρευνα και .. γευστικές δοκιμές, καταλήξαμε στην παραγγελία προϊόντων από διάφορες περιοχές της χώρας, με κριτήριο πάντα την υψηλή ποιότητα και την χαμηλότερη δυνατή τιμή.
  
Θα υπάρχουν φάβα Φενεού, φακές και ρεβύθια Φαρσάλων, ρύζι από τη Μεσσηνία και τη Χαλάστρα Χαλκιδικής, αλεύρι από αλευρόμυλο στα Μέγαρα και τοπικά στάρια, μέλι από την Ευρυτανία, ξηροί καρποί από την Αίγινα και το Βόλο, κρασί και φασόλια από το Κριεκούκι, λάδι από τα Λεύκτρα Αρκαδίας και πατάτες Νευροκοπίου νέας εσοδείας.
Βέβαια όλα τα προϊόντα θα διατίθενται συσκευασμένα  (επισυνάπτεται αναλυτικός τιμοκατάλογος).

Αυτή όμως τη φορά ζητάμε και κάτι από όσους θα μας προτιμήσουν. Εάν υπάρχουν παιδικά ρούχα, παιδικά βιβλία και παιγνίδια σε καλή κατάσταση που κάποιοι δεν τα χρειάζονται μπορούν να μας τα φέρουν στον ίδιο χώρο. 
Θα διατεθούν σε παιδιά της πόλης μας που τα έχουν ανάγκη.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας 


ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας:   mazinatafame.blogspot.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)