to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:20 | 10.05.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Μαξίμου: Στις 24 Μαΐου κλείνει η αξιολόγηση - Αποτυπωμένος ο οδικός χάρτης για το χρέος

Τα τεχνικά κλιμάκια ήδη δουλεύουν από σήμερα για τα εκκρεμή ζητήματα όπως επίσης και για το χρέος σε τρία επίπεδα.


Με κανονικές και όχι κατεπείγουσες διαδικασίες θα νομοθετηθεί ό,τι εκκρεμεί πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου, ώστε να υπάρξει απόφαση για εκταμίευση, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι ο οδικός χάρτης για το χρέος θα είναι αποτυπωμένος και θα έχει αυτοματισμό.

Από το Μέγαρο Μαξίμου προσθέτουν ότι η εκταμίευση θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο, ενώ το θέμα του χρέους θα έχει λυθεί αν όχι στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, τότε λίγο αργότερα.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τα εναπομείναντα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και αντιστοιχούν στο 1% του ΑΕΠ, τα κόκκινα δάνεια, την ίδρυση του νέου ταμείου αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας και τη θεσμοθέτηση του μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα τεχνικά κλιμάκια ήδη δουλεύουν από σήμερα για τα εκκρεμή ζητήματα όπως επίσης και για το χρέος σε τρία επίπεδα.

Παράλληλα, οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως όλοι οι υπουργοί συνεχάρησαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο καθώς και το οικονομικό επιτελείο για τη δουλειά που έκαναν. 

«Αυτά τα παιδιά έχουν θυσιαστεί όλον αυτόν τον καιρό, έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία από τις διαπραγματεύσεις και θα είναι πολύ χρήσιμοι στην Ελλάδα στο μέλλον» ανέφεραν χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι στο οικονομικό επιτελείο οφείλεται το ξεκλείδωμα της αξιολόγησης.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές στάθηκαν στο γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στο υπουργικό έδωσε έμφαση στην επίσπευση του έργου των υπουργείων, του ανοίγματός στους πολίτες και του απεγκλωβισμού των υπουργείων από τη διαπραγμάτευση.

Το επόμενο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να γίνει μέσα στο Μάιο και στο επίκεντρό του θα βρεθεί το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)