to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:29 | 17.04.2016

Πολιτική

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ και να συμπαραταχθεί με τη διαπλοκή

«Ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ και να συμπαραταχθεί με τη διαπλοκή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.


Η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ και να συμπαραταχθεί με τη διαπλοκή.

Στηνσημερινή του συνέντευξη στη Real News, o κ. Μητσοτάκης:

· Υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

· Προτείνει μειώσεις συντάξεων και απολύσεις - τις οποίες κρύβει υπό τον εύφημο τίτλο «συμφωνία αλήθειας»

· Εκφράζει την αγωνία του για την πορεία της χώρας - χωρίς λέξη για τα 63 δις μέτρα που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις του κόμματός του, υπογράφοντας λευκά χαρτιά στους δανειστές και καταστρέφοντας το 25% του ΑΕΠ.

· Ζητάει άμεσα εκλογές - για να μείνει ακέραιη η διαπλοκή στον τόπο.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη αυτή, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει “κουτσομπολιά” τα σχέδια στελεχών του ΔΝΤ για πρόκληση πιστωτικού γεγονότος στη χώρα, προσποιείται ότι έχει ξεχάσει ότι το κόμμα του είχε ψηφίσει την συμφωνία του Ιουλίου,- αφού, προηγουμένως, η ΝΔ είχε αποδεχτεί, ως κυβέρνηση, 20 δις περισσότερα μέτρα, αναφέρεται γενικά και αόριστα σε “ισοδύναμα μέτρα” δίχως να κατονομάζει κανένα. Σε ένα μόνο σημείο είναι αρκετά διαφωτιστικός : στη στήριξη του στον κ. Παπασταύρου, φτάνοντας στο σημείο να αποκαλεί “θεσμική εκτροπή” τις κατηγορίες εναντίον του.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την ατάκα του κ. Μητσοτάκη “σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”, αρχικά προβληματιστήκαμε για το ύφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια, όμως, θυμηθήκαμε ότι είναι κλεμμένη –και αυτή- από πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας γνωστού συγκροτήματος. Η ευθυγράμμιση του κ. Μητσοτάκη με συγκεκριμένα κέντρα διαπλοκής, είναι εμφανής ακόμα και σε λεκτικό επίπεδο.

Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, αλλά και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή. Ο καθείς και τα όπλα του.»



 

H απάντηση της Ν.Δ.:

Απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου η ΝΔ αναφέρει πως όσο πιο μακροσκελείς είναι οι ανακοινώσεις του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, τόσα περισσότερα ψέματα, τόσες περισσότερες διαστρεβλώσεις, τόσα παιδαριώδη επιχειρήματα περιέχουν.

«Εκθέτους και τους εμπνευστές και τους συντάκτες τους. Ουδείς τις προσέχει, ουδείς τις παρακολουθεί, ουδείς τις πιστεύει. Έστω και τώρα, ας περισώσουν ό,τι μπορούν πριν την αποχώρησή τους», επισημαίνει η ΝΔ στη σχετική ανακοίνωσή της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)