to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:13 | 25.03.2016

Πολιτική

Έρμαια της διαπλοκής τους: Άλαλες οι ηγεσίες Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ μπροστά στο σύστημα Σαμαρά-Βενιζέλου

Όμηροι του βεβαρημένου, όχι μόνο πολιτικά, παρελθόντος των κομμάτων τους αποδεικνύονται οι σημερινοί ηγέτες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ επί ποινή ακυρώσεώς τους. Μετά την επιστολή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Τσιρώνη προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον "βίο και την πολιτεία" του επιχειρηματία Α. Βγενόπουλου, ο πρώην υπουργός Ν. Σηφουνάκης με επιστολή του στη Φ. Γεννηματά αφήνει αιχμές για τις σχέσεις του πρώην προέδρου του κόμματος με τον επιχειρηματία, τις οποίες ο Ευ. Βενιζέλος ουσιαστικά επιβεβαιώνει σε απάντησή του προς την κυβέρνηση. Η κ. Γεννηματά δεν είναι η μόνη που νίπτει τας χείρας της. Η Ν.Δ. δήλωσε αδυναμία "να καταλάβει" το ερώτημα του Μαξίμου "ποιος παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη για να αρχειοθετούνται οι υποθέσεις Βγενόπουλου", φοβούμενη πιθανότατα να έρθει αντιμέτωπη με οικεία πρόσωπα.


Το περιοδικό «Επίκαιρα» αποκαλύπτει τις επιστολές-φωτιά δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ –του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη προς την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά (δείτε την επιστολή στο τέλος του δημοσιεύματος), και του πρώην προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, Δημήτρη Τσιρώνη, προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, στις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλονται παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη υπέρ του Ανδρέα Βγενόπουλου σε μια σειρά υποθέσεων που αφορούσαν στην επιχειρηματική του δραστηριότητα. Ο πρώην υπουργός, μάλιστα, δεν διστάζει να κατονομάσει τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ως υπεύθυνο για το «θάψιμο» δηλώσεών του σχετικά με τη δικαστική διαμάχη του με τον «Mr. MIG», αποκαλύπτοντας και μυστική συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου και Βγενόπουλου στο γραφείο του πρώτου στο Κολωνάκι τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή τον κ. Βενιζέλο να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρούν τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του και τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον κ. Παπαγγελόπουλο» ανέφερε νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου

Υπενθυμίζουμε ότι οι Σηφουνάκης και Τσιρώνης διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο την περίοδο 2009-2012 σε υποθέσεις που αφορούσαν στον κ. Βγενόπουλο – είτε στη διερεύνηση των δανείων της Marfin Bank προς την Ιερά Μονή Βατοπεδίου από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης είτε στις συναλλαγές εταιρειών συμφερόντων Βγενόπουλου με το Ελληνικό Δημόσιο, όπως η συμμετοχή της Olympic Air στον διαγωνισμό για την αεροπορική σύνδεση των νησιών της άγονης γραμμής.

Το σχόλιο κυβερνητικών πηγών για την (μη) απάντηση της ΝΔ και του κ. Βενιζέλου (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω) στα σημερινά δημοσιεύματα:

"Όταν η συζήτηση έρχεται στα θέματα διαπλοκής, η ΝΔ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Από την άλλη, ο κ. Βενιζέλος έσπευσε πριν από λίγο να εκδώσει μια ανακοίνωση, στην οποία βλέπει «φερέφωνα της κυβέρνησης» εντός του κόμματός του και, πουθενά, φυσικά, υποθέσεις διαπλοκής και απόπειρες συγκάλυψης. 

Επί της ουσίας, βέβαια, καμία απάντηση. 

Μια επισήμανση μόνο: Δεν πρόκειται για «μια υπόθεση που αφορά τον κ. Βγενόπουλο» αλλά για «την αρχειοθέτηση μιας υπόθεσης που αφορά τον κ. Βγενόπουλο». Ως δεινός χειριστής της ελληνικής γλώσσας, ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι διατυπώσεις έχουν την σημασία τους. 

Κατά τα λοιπά, το αν έχουν υπάρξει παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, από ποιους, για ποιες υποθέσεις και για ποιόν σκοπό, θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε την ερχόμενη Τρίτη στην Βουλή, δημόσια και ενώπιον του ελληνικού λαού".

Η (μη) απάντηση Βενιζέλου

Για το δημοσίευμα πήρε θέση και ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος. Αναφέρει χαρακτηριστικά: 

Στο περιοδικό «Επίκαιρα» του εκδότη κ. Λιβάνη δημοσιεύεται επιστολή του κ. Ν. Σηφουνάκη προς την κα Φώφη Γεννηματά με την οποία διαμαρτύρεται γιατί οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ  και μεταξύ αυτών ο  Ευ. Βενιζέλος ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο στην κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλο με αφορμή μηνυτήρια αναφορά εισαγγελέως εφετών που καταγγέλλει πιέσεις και εκβιασμούς κατά την εκτέλεση των δικαστικών της καθηκόντων.

Η άποψη του κ. Σηφουνάκη είναι ότι όταν μια υπόθεση αφορά τον κ. Βγενόπουλο (με τον οποίο είχε  ο ίδιος αντιδικία) ή κάποιον για τον οποίο έχουμε κακή γνώμη ή αντιπαθούμε δεν έχουν καμία σημασία οι καταγγελίες της αρμόδιας εισαγγελέως εφετών και ο κ. Παπαγγελόπουλος  μπορεί να κάνει ότι θέλει. Η άσκηση ελέγχου επί της κυβέρνησης για προσβολή της διάκρισης των εξουσιών και του κράτους δικαίου συνιστά «ουσιαστική στήριξη στο Βγενόπουλο». Αυτό το θεσμικά ανατριχιαστικό λέει ο κ. Σηφουνάκης. Ο,τι ακριβώς λέει ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης και τα γνωστά φερέφωνά του.

Την επιστολή αυτή το περιοδικό του κ. Λιβάνη την κάνει πρώτο θέμα με χυδαίο τρόπο, αντάξιο του ρόλου που έπαιξε και παίζει το περιοδικό αυτό στη συγκρότηση του μετώπου της «αριστεροδεξιάς συνωμοσιολογικής αντιμνημονιακής δημαγωγίας» που οδήγησε τη χώρα στη δραματική οπισθοχώρηση των τελευταίων δεκατεσσάρων μηνών. Αναμενόμενο δυστυχώς λόγω της δυσκολίας στην οποία έχει περιέλθει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Το μέτωπο υποστήριξης του κ. Παπαγγελόπουλου είναι, όπως φαίνεται, περιέργως ευρύ και πολιτικά και επιχειρηματικά  απροκάλυπτο. Μόλις κυκλοφόρησε το περιοδικό του κ. Λιβάνη έσπευσε προς «αξιοποίηση» το Μαξίμου του κ. Τσίπρα με επίσημο δελτίο Τύπου. Τέτοιος συντονισμός !

Η  Δημοκρατική Συμπαράταξη / ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ έχει σαφή θέση επί των θεμάτων αυτών που βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα των κυβερνητικών ατοπημάτων. Κανείς δεν θα κάνει τη δημοκρατική παράταξη ουρά των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, των εταίρων τους και των μεντόρων τους.

Το κράτος δικαίου και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν ισχύουν a la carte και η Δικαιοσύνη δεν είναι πολιτικός βραχίονας του κ. Τσίπρα και των υποστηρικτών του.

Όλες οι συναντήσεις του κ. Βενιζέλου με όσους ζητούν να τον δουν για πολιτικά και κοινοβουλευτικά θέματα  γίνονται επίσημα  στο  γραφείο του, έτςι  ώστε  να είναι εφικτή η άμεση ενημέρωση του Διαδικτύου και όσων ΜΜΕ ενδιαφέρονται. Όποιος  προτιμά  τη μέθοδο των μυστικών ραντεβού σε διαμερίσματα όπου φιλοξενούνται συμπαθή κατοικίδια μπορεί να την ακολουθεί.

Αυτά για τα οποία ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο - προφανώς και άλλα πολιτικά πρόσωπα - ο κ. Βγενοπούλος θα γίνουν δημοσίως γνωστά πολύ σύντομα γιατί ο κ. Βγενοπούλος θα ζητηθεί να κληθεί  στην Επιτροπή Θεσμών και  Διαφάνειας αμέσως μετά την ακρόαση των κκ. Παρασκευόπουλου και Παπαγγελόπουλου για την οποία η κυβέρνηση δεν δείχνει να βιάζεται.  Εκεί θα δούμε και ποιος έχει σχέση με ποιόν

«Αδυνατούμε να καταλάβουμε» ανέφερε η Συγγρού

«Κάθε λογικός άνθρωπος, κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο αδυνατεί να καταλάβει τις ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.

 

Η πρώτη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για την υπόθεση:

«Κάθε μέρα που περνάει από την αναβολή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως , πολλαπλασιάζοντας τα αναπάντητα ερωτήματα και τις απορίες για τις ειδικές σχέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος με οικονομικά συμφέροντα. 

Μετά το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» και την αποκάλυψη των επιστολών των κυρίων Σηφουνάκη και Τσιρώνη, όλοι καταλαβαίνουν για ποιο λόγο το σύστημα Μητσοτάκη – Σαμαρά – Βενιζέλου ενοχλήθηκε από την προσπάθεια του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να διασφαλίσει την σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Βγενόπουλου.

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή τον κ. Βενιζέλο να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρούν τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του και τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον κ. Παπαγγελόπουλο». 

 

Η επιστολή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σηφουνάκη, προς την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)