to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:22 | 05.04.2016

Πολιτική

Μαξίμου για το δημοσίευμα στα «Νέα»: «Η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας»

«Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα «Νέα» δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού - Η πιο εκκωφαντική διάψευση των «Νέων» έρχεται από δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας το 2010 όπου αναφέρεται ότι ο Αλ. Τσίπρας είχε πράγματι δηλώσει τη συμμετοχή του σε ομόρρυθμη εταιρία «που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ» και από την οποία έχει αποχωρήσει την ίδια χρονιά - ««Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα το δικό του πόθεν έσχες προκειμένου να διαπιστώσει το πανελλήνιο εάν οι εταιρείες στις οποίες συμμετείχε η σύζυγός του με τον κ. Παπασταύρου (του Παναμά, βεβαίως βεβαίως) είναι και αυτές δηλωμένες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ


Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα «Νέα» δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη.

Ο Πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!

Τί να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή!

Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!

ΥΓ1: Η τρομακτική αποκάλυψη των «Νέων» έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο «Πρώτο Θέμα» το 2009 (9/8) και στα «Παραπολιτικά» το 2012 (22/9).

ΥΓ2: Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας.

«Με την ουσία του αστείου σημερινού δημοσιεύματος των «Νέων» (σ.σ.: διαβάστε αναλυτικά) δε θα ξαναασχοληθούμε. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού είναι καθαρές, δημόσιες και έχουν εγκριθεί από ορκωτούς λογιστές. Όποιος θέλει να τις ερευνήσει δεν έχει παρά να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία», τονίζει σε απάντησή του προς τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει:

«Η ΝΔ όμως που καταπίνει αμάσητες τις εξωχώριες δραστηριότητες Παπασταύρου αλλά διυλίζει τα στημένα δημοσιεύματα πανικόβλητων εκδοτών μας προκαλεί. Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα το δικό του πόθεν έσχες προκειμένου να διαπιστώσει το πανελλήνιο εάν οι εταιρείες στις οποίες συμμετείχε η σύζυγός του με τον κ. Παπασταύρου (του Παναμά, βεβαίως βεβαίως) είναι και αυτές δηλωμένες».

Όταν τα... «Νέα» διαψεύδουν τα «Νέα» (!)

Σε δημοσίευμα των Νέων από τις 20/9/2010, τονίζεται ότι ο Αλ. Τσίπρας είχε δηλώσει τη συμμετοχή του σε ομόρρυθμη εταιρία «που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ» και από την οποία έχει αποχωρήσει από το 2010:

 
 
 
 

Τα προηγούμενα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην ανακοίνωση στο «Πρώτο Θέμα» το 2009 (9/8) και στα «Παραπολιτικά» το 2012 (22/9):

Το σημερινό πρωτοσέλιδο των Νέων:

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)