to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:50 | 11.07.2015

Πολιτική

Το Μαξίμου διαψεύδει τα σενάρια περί πρότασης Σόιμπλε για 5ετες Grexit και ανθρωπιστική βοήθεια, που δημοσίευσε η FAZ

Κύκλοι το Μαξίμου τονόζουν ότι ποτέ δεν τέθηκε από κανέναν, ούτε από τον κ. Σόιμπλε θέμα Grexit, διαψεύδοντας πλήρως τα δημοσιεύματα της FAZ.


Την προσωρινή αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη για διάστημα τουλάχιστον 5 ετών προτείνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung (F.A.S.).

Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το οποίο αναφέρει ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν είναι "αρκετά καλές" ενώ εκφράζονται αμφιβολίες ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί.

"Οι προτάσεις παρουσιάζουν ελλείψεις σε σημαντικούς τομείς των μεταρρυθμίσεων", αναφέρει το έγγραφο και συνεπώς αναφέρει ότι "δεν αποτελούν βάση για ένα νέο 3ετές πρόγραμμα".

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ προτείνει δύο επιλογές για την Ελλάδα. Πρώτον η Ελλάδα να βελτιώσει άμεσα και με περιεκτικό τρόπο τις προτάσεις της με την πλήρη στήριξη του κοινοβουλίου. Μεταξύ άλλων προτείνει να μεταφέρει η Ελλάδα assets αξίας 50 δις. ευρώ σε ένα trust fund .

Δεύτερον να αποχωρήσει από την ευρωζώνη για διάστημα τουλάχιστον 5 ετών και να αναδιαρθρωθεί το χρέος της.

Σύμφωνα με το Reuters το γερμανικό ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα.

O εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού, Θεόδωρος Μιχόπουλος, σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι: "Διαψεύδονται πλήρως τα δημοσιεύματα της FAZ".

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή απάντηση του αντιπροέδρου της ΚΟ του SPD για τα περί 5ετούς Grexit

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)