to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:17 | 25.04.2013

Κοινωνία

Μαθητές λιποθυμούν από την πείνα & αυτοί υπόσχονται “diet, fitness and training”!

Επιστολή της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πετρούπολης: Δεν θυσιάζουμε τα παιδιά μας!


Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί 

πριν λίγες μέρες, μοιράστηκαν στα παιδιά μας “χαρτάκια” με τίτλο “Υπεύθυνη δήλωση γονέα” για να συμπληρωθεί από εμάς έτσι ώστε να συμμετάσχουν οι μαθητές στο πρόγραμμα “ΕΥ ΖΗΝ”. Ποιος είναι ο στόχος και ποια είναι η ταυτότητα της έρευνας-προγράμματος; Το υπουργείο οφείλει να ενημερώσει τη σχολική κοινότητα της οποίας ζητά τη συμμετοχή για όλα τα παραπάνω, με απόλυτη διαφάνεια, όπως επίσης και τους γονείς των μαθητών.

Οι σχολικοί σύμβουλοι αθλητικής αγωγής διαμαρτυρήθηκαν.

Αυτή η «έρευνα» δεν είναι ανώνυμη (καταγράφεται ο αριθμός μητρώου των μαθητών), και αφορά εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές. Την ώρα που μαθητές μας λιποθυμούν από την πείνα, στην εξαθλίωση που σπέρνουν τα Μνημόνια και οι εκφραστές τους, μας υπόσχονται προσωπικό delivery υπηρεσιών “diet, fitness and training”!!! Ποιον κοροϊδεύουν! Πόσα λεφτά θα «διαχειριστούν» και ποιοι για όλη την έρευνα, η οποία θέλουν να πραγματοποιηθεί στις πλάτες της εκπαιδευτικής κοινότητας; Με ποιες διαδικασίες επιλέχτηκε από το Υπ. Παιδείας, για μια πανεθνική έρευνα, ο συγκεκριμένος επιστήμονας και το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο; Το πρόγραμμα έχει τουλάχιστον ένα χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ και δεν το λένε.

- Εχτές, Τετάρτη 24 Απρίλη, σε δημοτικό σχολείο της Πετρούπολης, 2 μαθητές έφυγαν από το σχολείο με... ασθενοφόρο! μετά από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα "ΕΥΖΗΝ" κάνοντας τις ασκήσεις του προγράμματος.

Πόσο ακόμα θα ανεχθούμε να παίζουν με την υγεία των παιδιών μας; 

Στην Πετρούπολη που ακόμα υπάρχουν σχολεία σε διπλοβάρδια τα «παραμύθια» για το ΕΥΖΗΝ και την «αξιολόγηση» ή το «παρατηρητήριο για τη βία» δεν πιάνουν τόπο.     

Καλούμε τους γονείς να μη δεχτούν να κάνουν τα παιδιά τους στατιστικά στοιχεία στα συρτάρια «άγνωστο» ποιών και για ποιους σκοπούς. 

-Να μην υπογράψει κανείς τη δήλωση γονέα και όσοι την έχουν υπογράψει να ζητήσουν να τους επιστραφεί και να μην δεχτούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο «ΕΥΖΗΝ». Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων σε κάθε σχολείο να πάρουν ενεργητική θέση και τους συλλόγους Δασκάλων και Καθηγητών σε κοινή δράση. 

- Σήμερα κερδοσκοπούν σε βάρος της υγείας των μαθητών, αύριο θα απολύσουν εκπαιδευτικούς διαλύοντας τα σχολεία. Από Σεπτέμβρη με το κόλπο της «αξιολόγησης» θα αυξήσουν τους μαθητές ανά τμήμα, μειώνοντας περισσότερο τις δαπάνες για τα σχολεία.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, είναι η ώρα γονείς και εκπαιδευτικοί, ΜΑΖΙ να αντιδράσουμε!!!    

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)