to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:46 | 18.03.2015

Κοινωνία

Εκκενώθηκε η Νομική (ενημέρωση)

Αποχώρησαν συγκροτημένα οι καταληψίες από τη Νομική - Συγκέντρωση νωρίτερα φοιτητών και καθηγητών με αίτημα να εκκενώσουν το κτίριο προκειμένου να αρχίσουν μαθήματα


Φωτογραφίες:  

16:15 Αποχώρησαν από το κτήριο της Νομικής οι αντιεξουσιαστές που έκαναν κατάληψη επί έξι ημέρες. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση των ΜΑΤ, που βρίσκονταν περιμετρικά του κτηρίου της Σχολής. Για το θέμα της κατάληψης .ήταν σε εξέλιξη αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών (ενημέρωση από Ναυτεμπορική).

15:40 Οι καταληψίες αποχωρούν συγκροτημένα από τη Νομική, όπως αναφέρει ο @dromografos. Πραγματοποιούν πορεία προς τα Εξάρχεια μέσω της οδού Σόλωνος. Οι κοσμήτορες εχουν μπει και ελέγχουν το χώρο, σύμφωνα με τον @makisSinodinos.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Προηγούμενη ενημέρωση:

Νέα ανακοίνωση με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν χθες στο κέντρο της Αθήνας και τα οποία, όπως αναφέρεται, «εκτυλίσσονται με επίκεντρο την κατάληψη της Νομικής» εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος επαναλαμβάνει ότι η Εισαγγελία ενήργησε ήδη από την Κυριακή, ζητώντας το σχηματισμό δικογραφίας και ασκώντας ποινική δίωξη.

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, ζητήθηκε παράλληλα από τις αστυνομικές αρχές, αφενός η αποκάλυψη και η σύλληψη των δραστών στα πλαίσια του αυτοφώρου, αφετέρου η λήψη μέριμνας από τις αστυνομικές αρχές για την αποτροπή νέων επεισοδίων.

Σημειώνεται τέλος ότι στην σχηματισθείσα δικογραφία συσχετίστηκε και η μήνυση των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής κατά των καταληψιών.

Νωρίτερα:

Εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων μπήκαν στο κτίριο το πρωί σήμερα για να μιλήσουν με τους καταληψίες. Μετά τη συνάντηση ενημέρωσαν ότι οι καταληψίες αρνούνται να αποχωρήσουν. Οι Φ.Σ. πρόκειται να προχωρήσουν σε συνελεύσεις και δηλώνουν αντίθετοι σε επέμβαση των ΜΑΤ και κατάλυση του ασύλου.

Σύμφωνα με dromografos/DLamp, «οι καταληψίες στην νομική χρειάζονται κάποια φάρμακα, η απάντηση απο τον αστυνομικό διευθυντή ήταν αρνητική». Στη συνέχεια το θέμα με τα φάρμακα διευθετήθηκε.

Embedded image permalink

Η Νομική Σχολή βρίσκεται κατειλημμένη από την Παρασκευή 13/3 από ομάδες αντιεξουσιαστών, αλληλέγγυων στους απεργούς πείνας, οι οποίοι ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ , την κατάργηση των νόμων 187 και 187Α, και την άμεση αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας.

Embedded image permalink

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)