to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:21 | 31.07.2014

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Πολιτική

Μαν. Γλέζος: «Να πιέσει η κοινωνία ώστε να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία της Γάζας» (ηχητικό)

Μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης του Μανώλη Γλέζου στον Κώστα Αρβανίτη, για την Παλαιστίνη, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ελλάδα των μνημονίων και την Ευρώπη του κεφαλαίου.


 "Πρέπει να εξεγερθεί ο ελληνικός  λαός, γιατί ο αγώνας των Παλαιστινίων είναι  αγώνας για το δικαίωμα ύπαρξης ενός λαού", τόνισε στο ΚΟΚΚΙΝΟ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Μανώλης Γλέζος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη  στην αποψινή συγκέντρωση, "οι συγκεντρωμένοι να χαιρετίσουν το Κίνημα ειρήνης εντός του Ισραήλ και όλων εκείνων των φυλακισμένων στρατιωτών του Ισραήλ που αρνούνται να χτυπήσουν Παλαιστινίους".

Επέλεξε την ιστορική αναδρομή στην σύγχρονη ελληνική ιστορία της περιόδου της Γερμανικής κατοχής, για να δηλώσει ότι όπως και τότε, έτσι και τώρα, ο ελληνικός λαός θα καταφέρει να σηκώσει ξανά το κεφάλι. 

Και αναφέρθηκε στις ομοιότητες που έχει εκείνη η "μαύρη" περίοδος για την χώρα μας, με τις σημερινές τραγικές συνθήκες που βιώνει η Παλαιστίνη.

Συνέχισε σχολιάζοντας τις σημερινές πολιτικές συνθήκες και έριξε το γάντι στην κυβέρνηση που συνεχίζει το καταστροφικό της έργο χωρίς την εντολή του λαού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα απλό κόμμα είναι η πολιτική συνείδηση του ελληνικού λαού καθώς εκφράζει τις πρωτοπόρες δυνάμεις του τόπου με το ρητό και καθαρό πρόγραμμα του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Γλέζος.

Τόνισε ότι ο χρόνος είναι εις βάρος της κυβέρνησης που βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία  με την λαϊκή ετυμηγορία και στηρίζεται στον εκλογικό νόμο του μπόνους των 50 εδρών.

Την κάλεσε να «συνέλθει» και να προχωρήσει σε εκλογές. 

Κάλεσε, τέλος, το ΚΚΕ να πορευτεί μαζί με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, και τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ανατραπούν οι πολιτικές των μνημονίων στην Ελλάδα και να χαραχτεί μια κοινωνικά πιο δίκαιη πολιτική σε μια Ε.Ε. των λαών και όχι του κεφαλαίου.

- See more at: #sthash.msn6

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)