to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:07 | 21.03.2013

Οικονομία

Μ. Σαρρής: Χάος αν δεν βρεθεί λύση ως την Τρίτη

Τη δυσαρέσκεια της Κύπρου για την Ευρωζώνη εξέφρασε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, σε συνέντευξή του στον Alpha 989, λέγοντας πως «δεν μπορούν να μας λένε ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί οικογενειακά, όταν δε σε στηρίζει η οικογένεια. Δε μπορείς να αυτοκτονήσεις οικογενειακά»


Και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι, υποστήριξε, έχουν μετανιώσει που μας είχαν πιέσει τόσο πολύ, γιατί αυτό είναι κακό για όλη την Ευρωζώνη.

«Αισθανόμαστε πολύ άσχημα από τον τρόπο που μας έχει χειριστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, πιστεύουμε ότι έχει γίνει μια διάκριση», τόνισε προειδοποιώντας παράλληλα για χάος σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση μέχρι την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρρή, η ενδεχόμενη συμμετοχή της Ρωσίας στο πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου θα κριθεί σε νέα συνάντηση με το ρώσο υπουργό Οικονομικών, το βράδυ στη Μόσχα.

Επιπλέον έκανε λόγο για ελπιδοφόρα μηνύματα επισημαίνοντας πως «αν δεν υπήρχε διάθεση για βοήθεια, θα μπορούσαν να μας πουν από χθες να φύγουμε άπρακτοι».

Στη συνέντευξή του ο κύπριος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν 5,8 δισ. ευρώ με κάθε τρόπο και συμπλήρωσε πως επιδιώκει συμφωνία σε μία βάση εμπορικών σχέσεων, όπως η ενέργεια και οι τράπεζες. «Έχουμε 48 ώρες να πειστεί η τρόικα ότι έχουμε ολοκληρώσει το πακέτο», πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Σαρρής μίλησε για εξίσωση που πρέπει να λυθεί ταυτόχρονα, καθώς η Ρωσία θέλει να υπάρχει πακέτο από την τρόικα και η τρόικα θέλει διασφαλίσεις από πού θα μπουν τα υπόλοιπα λεφτά.

«Από τη μια οι Ρώσοι λένε ότι πρέπει να υπάρχει πακέτο και στήριξη από την τρόικα για να εμπλακούν, από την άλλη η τρόικα λέει ότι για να μπορέσει να σταθεροποιήσει το πακέτο της πρέπει να ξέρει από πού θα εξασφαλιστούν τα υπόλοιπα λεφτά. Δεν θα έλεγα ότι ζητούν πολλά οι Ρώσοι, αλλά στις συνεργασίες πρέπει να δίνεις και να παίρνεις», κατέληξε.

Πηγή: Ναυτεμπορική

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)