to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μ. Κριτσωτάκης για την καταστροφή χημικών στη Μεσόγειο: Αναγκαία η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 9ης Μάρτη

«Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να αντιδράσει έστω και τώρα και να προβεί σε συντονισμένες ενέργειες με τις άλλες χώρες της περιοχής για την αποτροπή αυτής της επιχείρησης, για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής και των λαών της Μεσογείου»


Η δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου και υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης, Μιχάλη Κριτσωτάκη, για το Παγκρήτιο συλλαλητήριο της Κυριακής 9/3 για την αποτροπή της καταστροφής χημικών στη Μεσόγειο:

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των φορέων για τη διοργάνωση παγκρήτιου συλλαλητηρίου για την αποτροπή της καταστροφής χημικών στη Μεσόγειο, και καλούμε όλους τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Κυριακή 9 Μάρτη στη Σούδα.

Η διαδικασία που προκρίθηκε για την εν πλω υδρόλυση σε αμερικανικό πλοίο στα διεθνή ύδατα, νότια ή δυτικά της Κρήτης, δημιουργεί έντονη ανησυχία και σοβαρά ερωτήματα τα οποία μάλιστα μένουν αναπάντητα.

Η εξουδετέρωση των χημικών της Συρίας γίνεται στα διεθνή ύδατα ώστε να υπερσκελιστεί  με αυτό τον τεχνικό τρόπο η σχετική νομοθεσία για τη θάλασσα. Αυτό μετατρέπει τις ανοιχτές θάλασσες σε χώρους χωρίς δημόσιο, περιβαλλοντικό και κοινωνικό έλεγχο.

Είναι θέμα εκχώρησης εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας και αφήνει χωρίς έλεγχο θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, την οικονομία και το περιβάλλον.

Υπάρχει μείζον ζήτημα με το ότι η άρνηση των χωρών της Β. Ευρώπης να δεχθούν να γίνει η διαδικασία της υδρόλυσης στα εδάφη τους είναι δικαίωμά τους παρά το ότι σε αυτές τις χώρες είναι εγκατεστημένες οι βιομηχανίες που παρήγαγαν, πούλησαν και κέρδισαν από την πώληση αυτού του οπλισμού.

Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να αντιδράσει έστω και τώρα και να προβεί σε συντονισμένες ενέργειες με τις άλλες χώρες της περιοχής για την αποτροπή αυτής της επιχείρησης, για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής και των λαών της Μεσογείου.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)