to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:52 | 03.06.2013

Διεθνή

Λογομαχία Eρντογάν με δημοσιογράφο του Reuters

Λεκτικό «επεισόδιο» είχε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Τούρκος πρωθυπουργός με την δημοσιογράφο του Reuters, Birsen Altayli, με τον Erdogan να την κατηγορεί ότι παραπληροφορεί το πρακτορείο της για την κατάσταση στη χώρα


«Μην μου λέτε ότι όλη η κοινωνία μας υποστηρίζει τις διαδηλώσεις, δεν το πιστεύω αυτό», δήλωσε ο Erdogan. «Ίσως υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις πίσω από τις διαδηλώσεις. Αυτό μπορεί να τους οδήγησε να επαναστατήσουν. Πρέπει να το δείτε αυτό. Τι είναι αυτό που δεν έχουμε κάνει σε αυτή τη χώρα και οδήγησε τους διαδηλωτές σε αυτό το βήμα;», δήλωσε ο Erdogan.

Η δημοσιογράφος του Reuters ρώτησε επίσης τον πρωθυπουργό εάν έβγαιναν περισσότεροι άνθρωποι στους δρόμους διότι είχε υποτιμήσει τη δύναμή τους. Ο Erdogan απάντησε ρωτώντας την τι θα μπορούσε να κάνει ο ίδιος για να μετριάσει τις διαδηλώσεις. «Εάν μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω, θα το κάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει το 50% της χώρας που ψήφισε για το ΑΚΡ και που με δυσκολία τους κρατάμε στα σπίτια τους, αποτρέποντάς τους από το να βγουν στους δρόμους σε αντί-διαδηλώσεις. Αλλά τους καλέσαμε να ηρεμήσουν», σημείωσε ο Erdogan μετά από τις δηλώσεις της δημοσιογράφου ότι οι άνθρωποι που ήταν στο δρόμο δεν αντιπροσωπεύουν κανένα κόμμα και ότι περιλαμβάνουν μαθητές και νοικοκυρές, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Erdogan.

Μετά εξάλλου από τις δηλώσεις της δημοσιογράφου του Reuters ότι οι άνθρωποι που διαδήλωναν είχαν αιτήματα για την παιδεία και τους πρόσφατους περιορισμούς στο αλκοόλ, ο Erdogan τόνισε ότι δεν είχε δει κανένα αίτημα για την παιδεία και κατηγόρησε την Altayli για παραπληροφόρηση του πρακτορείου της σχετικά με την κατάσταση.

Χαρακτηριστικό είναι πριν από το περιστατικό με τον Τούρκο πρωθυπουργό, η δημοσιογράφος αριθμούσε μόλις 195 followers στο twitter. Ο αριθμός εκτινάχθηκε αμέσως μετά από τη διαφωνία της με τον Erdogan, στους 54.000 followers.

Πηγή: capital.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)