to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:43 | 24.03.2013

Λίστα με ονόματα ζητά το Κίνημα Οικολόγων της Κύπρου

Λύσεις εκτός μνημονίου αποφάσισε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, μετά από πολύωρη συνεδρίαση που είχε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή και αφού αξιολόγησε τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα ζητά τιμωρία των ενόχων καθώς και όπως δοθεί στη δημοσιότητα λίστα όνομάτων που έχουν φυγαδεύσει τα χρήματά τους στο εξωτερικό


«Από την πολιτική που ακολούθησε η Τρόικα τους τελευταίους μήνες διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι τα πλαίσια τα οποία θέτει δεν είναι προς το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπονομεύεται η Εθνική μας κυριαρχία και τα Εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Ως εκ τούτου το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι, δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία, η οποία φαίνεται να μην έχει τέλος αφού η Τρόικα επανέρχεται συνεχώς με διαδοχικές απαιτήσεις, οι οποίες μας θέτουν σε πιο δυσμενή θέση», αναφέρεται σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων.

Μάλιστα παραθέτει προτάσεις όπως για βιωσιμότητα του κυπριακού κράτους, όπως αναζήτηση εσωτερικού δανεισμού,  αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας, τη λειτουργία ταμείου Ανάπτυξης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, την προπώληση δικαιωμάτων φυσικού αερίου κ.ο.κ

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι χρειάζεται διαφάνεια και ενότητα στην διαδικασία διάσωσης της πατρίδας μας, όμως θεωρεί ότι η όδευση στο δρόμο που χαράζει η Τρόικα δεν θα μας βγάλει από τα οικονομικά αδιέξοδα.

«Αντίθετα μας βάζει σε μεγάλους πολιτικούς, οικονομικούς  και πολιτικούς κινδύνους. Υπό της συνθήκες που δημιούργησαν οι ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας και οι λανθασμένοι χειρισμοί της Κεντρικής Τράπεζας, μόνη επιλογή μένει πια η αναζήτηση λύσης εκτός της λογικής της διαδικασίας του μνημονίου», υποστηρίζει το κόμμα.

Εντούτοις, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων συνεχίζει να υποστηρίζει τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, τον εξορθολογισμό του τραπεζικού συστήματος, την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα και την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου.

Απαιτούμε τιμωρία ενόχων

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει στο ανακοινωθέν του, ότι θα προωθήσει πρακτικές προτάσεις (π.χ. νομοσχέδια, ψηφίσματα) στη Βουλή για στήριξη των προτάσεών του. «Παραμένει άμεση ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας η διόρθωση των στρεβλώσεων και των αδυναμιών που ταλανίζουν το Κεντρικό σύστημα διοίκησης  και οικονομίας. Μέσα στα πλαίσια αυτά απαιτούμε την τιμωρία των ενόχων για το τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σκάνδαλο, καθώς και την καταστρεπτική πολιτική διαχείριση της οικονομίας. Ιδιαίτερα απαιτούμε, όπως δοθεί η λίστα όσων φυγάδευσαν στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους, τους τελευταίους μήνες», καταλήγουν οι αποφάσεις που έλαβε σήμερα στην πολύωρή της συνεδρία η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Πηγή: sigmalive

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)